Fractieleider Plus wil dat lokaal bestuur tweehonderd gratis zelftesten Covid 19 verdeelt.

Plus gaat voor gratis zelftesten voor kansarmen. 

Plus gaat voor gratis zelftesten voor kansarmen. © Carlo Coppejans

Wuustwezel -

Bruno Fiesack, fractieleider van Plus in de gemeenteraad, wil dat de gemeente tweehonderd zelftesten aankoopt en deze via het Sociaal huis (OCMW) aan kwetsbare personen gratis verdeelt.

Fiesack is van opleiding maatschappelijk werker. “Meerdere ministers binnen de Federale en Vlaamse regering geven het advies om elke week meerdere zelftesten af te nemen”, zegt hij. “Een aspect van de versoepeling is dat PCR-testen in heel wat gevallen vervangen worden door zelftesten. In Vlaanderen leeft één op tien in armoede. Ook in Wuustwezel zijn deze cijfers stijgende. Om deze reden is er recent beslist om een bijkomende maatschappelijk werker voor het OCMW aan te werven. Kwetsbare gezinnen met beperkt inkomen kunnen bij de apotheek een zelftest aan 1 euro aanschaffen. Ze hebben recht op twee zelftesten per week. De kostprijs van 1 euro per gezinslid is een hoge kostprijs die niet door iedereen kan betaald worden.” Daarom wil Fiesack zelftesten ter schikking stellen voor kwetsbare gezinnen.

De fractieleider van Plus heeft dit als agendapunt voor de gemeenteraad van eind januari ingediend. Hij hoop dat het college niet wacht tot eind januari, maar nu al concrete stappen zet. (vw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten