Danilith Nokere Koerse krijgt meer kasseien

De Nokereberg blijft uiteraard een van de blikvangers van Nokere Koerse. 

De Nokereberg blijft uiteraard een van de blikvangers van Nokere Koerse. ©  pdv

Danilith Nokere Koerse heeft zijn parcours herwerkt. De organisatie probeer de wedstrijd, die bekend staat als een sprinterskoers, al een tijdlang aantrekkelijker te maken. Vorig jaar bevatte het parcours zo’n 20 kilometer kasseien, dat wordt nu opgekrikt naar 25 kilometer.

De start blijft op de Markt in fietsstad Deinze, daarna wordt een lange rit in lijn van zowat 100 kilometer afgelegd die de renners langs Nazareth, Gavere, Zingem, Zwalm, Oudenaarde, Wortegem-Petegem en Anzegem richting Nokere brengen.

Koersdirecteur van de mannenwedstrijd Rony De Sloovere: “We brengen een aantal nieuwe hellingen in het parcours; zoals de bekende Wolvenberg, maar ook de nog onbekende Petegemberg. Samen met de kasseien van onder andere a. de Varent, Herlegemstraat, Lange Ast, Huisepontweg en Nokereberg wordt het parcours best wel selectief. In totaal krijgen de renners 1171 hoogtemeters, verspreid over 13 hellingen, waarvan 9 met kasseien, voor de wielen. Die kasseien kleuren onze koers: niet minder dan 25 kilometer van Danilith Nokere Koerse bestaat uit kasseien. Die bevinden zich grotendeels op het plaatselijke circuit door de Kruisemse deelgemeentes. De afstand van de wedstrijd perken we in tot 189 kilometer. Zo willen we er een attractieve wedstrijd van maken.”

Gil Steyvers, de koersdirecteur bij de vrouwen: “De vrouwenwedstrijd gaat grotendeels over dezelfde wegen; weliswaar met minder plaatselijke rondes. In totaal fietsen de vrouwen 126 kilometer. Ook hier een flinke portie van 15 kilometer kasseien. De dames krijgen 9 hellingen voor de wielen geschoven en overbruggen in totaal 800 hoogtemeters.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten