In voetsporen van haar vader: Maud Vosters studeert rechten en… wordt gemeenteraadslid

De jonge CD&V-politica Maud Vosters (22) heeft de eed afgelegd, met de felicitaties van gemeenteraadsvoorzitter Alek Dom 

De jonge CD&V-politica Maud Vosters (22) heeft de eed afgelegd, met de felicitaties van gemeenteraadsvoorzitter Alek Dom © RR

ARENDONK -

Als bachelor in de rechten treedt Maud Vosters (22) vandaag al voorzichtig in de voetsporen van haar vader en topadvocaat Bart Vosters (51). Sinds maandagavond doet ze dat nog wat nadrukkelijker nadat ze de eed heeft afgelegd als nieuw gemeenteraadslid in Arendonk.

Eddy Meulemans

In de gemeenteraad in Arendonk vervangt Maud Vosters haar partijgenoot Michiel Wils van CD&V, die bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 minder voorkeurstemmen behaalde dan zijzelf, maar voorrang kreeg omdat hij hoger op de lijst stond en zo kon meegenieten van de pot van partijstemmen. “Meteen na de verkiezingen hebben we met de partij afgesproken dat we elkaar halfweg zouden aflossen: Michiel zou de eerste drie jaar voor rekening nemen en ik de rest van de bestuursperiode.”

Moordenaar van Karel Van Noppen

In Arendonk is Maud Vosters vooral bekend als ‘dochter van’: haar vader is de bekende strafpleiter Bart Vosters, advocaat van onder meer meervoudig moordenaar Freddy Horion en Albert Barrez, de moordenaar van veearts Karel Van Noppen. “Of ik later ook strafpleiter wil worden? Ik zit nu in mijn voorlaatste jaar rechten aan de universiteit”, zegt dochter Maud. “De kans is reëel dat ik na mijn masterdiploma ga werken in het kantoor van mijn vader, maar ik weet nu nog niet wat de toekomst brengt.”

Als trotse vader plaatste Bart Vosters deze galerij op Facebook: drie generaties van de familie Vosters in de gemeenteraad. 

Als trotse vader plaatste Bart Vosters deze galerij op Facebook: drie generaties van de familie Vosters in de gemeenteraad. © RR

Wat wel al vast staat, is dat ze haar papa opvolgt in de gemeenteraad in Arendonk. “Toch een speciaal moment voor onze familie, want Maud is al de derde van de generatie Vosters in de Arendonkse gemeenteraad. Aan haar gedrevenheid zal het niet liggen”, postte vader Bart Vosters trots op Facebook. Hijzelf maakte van 2000 tot 2012 deel uit van het lokale bestuur in Arendonk. Zijn voorvader Eduard Vosters ging hem voor in de periode 1903-1924.

Jeugdhuis ’t Onkrooid

Zelf drukte Bart Vosters jarenlang zijn stempel op het beleid in Arendonk als schepen van Jeugd en Sport. Stiekem koestert ook dochter Maud die ambitie. “Wat ik zeker mee wil realiseren in de komende drie jaar, is de bouw van de sporthal in sportpark Heikant”, zegt ze. “Toen ik in 2018 in de politiek stapte, was dat een van de concrete dingen waarvoor ik me wilde inzetten. Ik ben blij dat dit mooie project nu ook echt verwezenlijkt wordt. En verder wil ik vooral de spreekbuis zijn van de jeugd, onder meer om voldoende zalen en lokalen open te stellen om samen te blokken voor de examens. Ook jeugdhuis ‘t Onkrooid verdient onze volle steun. Door corona zijn er heel wat beperkingen, maar de jeugdclub trekt de jongste tijd veel volk en draait goed. Vanuit het gemeentebestuur willen we de jongeren daarbij zo veel mogelijk ondersteunen.”

DJ Bami

Het uitgaansleven ligt het nieuwe 22-jarige gemeenteraadslid ook na aan het hart. Zo vormt ze samen met haar Chirovriendin Bie Van de Kerkhof een bekend lokaal dj-koppel: dj Bami, een samentrekking van hun beide voornamen. “Deze twee wijven draaien de vetste schijven”, zo prijst dj Bami zichzelf aan op Facebook. “Veel feestjes zijn er in deze coronatijden niet, maar normaal spelen we in de weekends op tal van kleine en grote events in Arendonk en omstreken. We draaien zowat alle genres, van populaire hits tot techno, oldies en hardstyle, van Foo Fighters tot Dua Lipa, Marco Borsato en Netsky.”

In de gemeenteraad in Arendonk maakt Maud Vosters deel uit van de CD&V-fractie. Samen met N-VA, de partij van burgemeester Kristof Hendrickx, vormt CD&V een coalitie. In de oppositie zitten drie raadsleden van Vooruit-Groen, twee van A+ en twee van Vlaams Belang.

Samen met haar Chirovriendin Bie vormt Maud het dj-duo Bami. “Deze twee wijven draaien de vetste schijven”, zo prijzen ze zichzelf aan op Facebook.

Samen met haar Chirovriendin Bie vormt Maud het dj-duo Bami. “Deze twee wijven draaien de vetste schijven”, zo prijzen ze zichzelf aan op Facebook. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten