Werkstraf van 80 uur voor bezit van wiet

 

 ©  BELGAIMAGE

Puurs-Sint-Amands

De strafrechter in Mechelen heeft N.M. (32) uit Puurs-Sint-Amands veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een geldboete van 8.000 euro met uitstel voor zijn betrokkenheid bij drugsfeiten.

Het onderzoek naar de man startte toen zijn naam in een ander dossier opdook. Uit gesprekken bleek dat N.M. cannabis had aangekocht en ook doorgaf aan een andere man. Tijdens een huiszoeking trof de politie een zak met 100 gram wiet aan.

De beklaagde zei dat hij de drugs na een verhuizing in zijn kelder had gelegd en ze uit het oog was verloren. Dat hij zelf ook een drugshandeltje op poten had gezet, ontkende hij formeel. Hij ontkende ook dat hij nog drugs gebruikte, maar toen de rechter hem vroeg om een drugstest af te leggen, bleek die wel positief te zijn. “Vreemd. Ik heb al anderhalf jaar geen drugs meer gebruikt”, hield N.M. vol.

Uiteindelijk ging de rechter niet in op de vraag van het Openbaar Ministerie om de man tot een jaar cel met uitstel te veroordelen, maar legde hij een werkstraf op.  tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten