Van opvoeding tot opvang: Tirolerhof bundelt alles wat met kinderen te maken heeft

Het Tirolerhof wordt steeds meer een ontmoetingsplaats. © Filip Spoelders

Borsbeek -

Het Tirolerhof in de August Van Putlei in Borsbeek wordt verder ontplooid tot een sociaal ontmoetingscentrum. Voortaan huist ook het loket kinderopvang in het gemeentelijk gebouw.

Filip Spoelders

Borsbeekse ouders die vragen hebben over de plaatselijke kinderopvang of andere informatie wensen over de opvoeding van hun kinderen, vinden alle advies in het Tirolerhof. De gemeente centraliseerde er alle diensten tot een waar Huis van het Kind. “Tot voor kort konden onze burgers terecht bij de dienst welzijn met hun vragen rond opvang. Maar nu is er met het loket kinderopvang een centraal aanspreekpunt in het Tirolerhof. Ook Kind & Gezin huist in het gebouw. De ouders leren het Tirolerhof kennen wanneer ze met hun kinderen op consultatie komen”, licht schepen van Sociale Zaken Tom Verboven (Iedereen Borsbeek) toe.

Ontmoetingsplek

De opstart van het loket kinderopvang is een nieuwe stap in de ontwikkeling van het Tirolerhof. “Dit moet de sociale ontmoetingsplek voor Borsbeek worden. Er zijn al verschillende diensten aanwezig en er zijn er nog op komst. Het is goed dat het initiatief in onze wijk Borsbeek-West ligt. Het is het dichtstbevolkte deel van onze gemeente en er was eigenlijk weinig voor de mensen om elkaar te ontmoeten. In het Tirolerhof is een bar waar ouders na een bezoek aan bijvoorbeeld Kind & Gezin nog een koffie kunnen drinken. Richting de lente moet de aanleg van de buitenomgeving volgen zodat de kinderen er ondertussen kunnen spelen”, zegt de schepen.

Het loket kinderopvang is vanaf februari iedere laatste woensdag van de maand geopend van 15 tot 17u of het is mogelijk om na afspraak langs te komen.

Aangeboden door onze partners