Collectieve screening WZC De Berk brengt tien extra besmettingen aan het licht

In WZC De Berk legden tot nu toe 26 personen een positieve coronatest af. 

In WZC De Berk legden tot nu toe 26 personen een positieve coronatest af. © AF

Meerhout -

De collectieve screening in het Meerhoutse WZC De Berk bracht tien extra besmettingen aan het licht. Sinds de uitbraak testten nu al 26 bewoners, personeelsleden en vrijwilligers positief op Covid-19.

Annelies Frederickx

Om een duidelijk beeld te krijgen van de omvang van de corona-uitbraak in het woonzorgcentrum organiseerde De Berk maandag een collectieve testronde bij alle bewoners, personeelsleden en vrijwilligers. Die grootscheepse screening leverde tien positieve tests op, namelijk van vijf medewerkers, vier bewoners en één vrijwilliger.

Bij de medewerkers kwamen er vijf besmettingen bij, waardoor er sinds de uitbraak elf medewerkers besmet blijken te zijn. Bij de vrijwilligers testte slechts één iemand positief. Bij de bewoners vielen er drie bijkomende besmettingen te noteren, wat het totaal brengt op zeventien.

In leefgroep Parel testten negen van de dertien bewoners positief en in leefgroep Koraal drie van de elf bewoners. In de leefgroepen Diamant en Saffier is telkens één bewoner besmet. Alle bewoners van Smaragd en Robijn testten negatief. De bewoners en hun familieleden werden op de hoogte gebracht van deze resultaten.

Nu de resultaten bekend zijn van de collectieve testronde stuurt WZC De Berk de werking verder bij. Een Covid-equipe zal de verzorging van de positieve bewoners op zich nemen. De cafetaria blijft gesloten tot en met 23 januari en tot die datum krijgen de bewoners enkel één-op-éénactiviteiten. Op maandag 17 januari organiseert het Meerhoutse WZC een tweede collectieve screening.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten