Verschillende inbraken in rustige wijk in Merelbeke: “Vragen buurt om alert te blijven”

 

 ©  DBA

Merelbeke -

Politiezone Rhode & Schelde kreeg afgelopen week melding van verschillende inbraken of pogingen tot in Merelbeke. “We zetten extra patrouilles in om de daders te vatten”, zegt commissaris Ronny Decuyper.

Simon Dekaezemaker

De feiten situeren zich vooral in de wijk Kwenenbos en aanpalende straten. “De laatste week kregen we al zeven meldingen binnen”, zegt commissaris Ronny Decuyper. “Bij één feit kon een bewoner de daders zien weglopen en bij een andere vonden we sporen van fietsbanden terug.”

Politie Rhode & Schelde neemt de feiten ernstig en startte een onderzoek op. “Onze mensen doen alles om de daders te vatten en de rust te doen terugkeren”, zegt Decuyper. “We begrijpen de bezorgdheden van de burgers hieromtrent en zetten daarom extra patrouilles in.”

De laatste maanden merkt de politie een stijging qua het aantal inbraken of pogingen tot. “Globaal merken we een daling, maar met de donkere dagen stijgen de cijfers inderdaad”, zegt Decuyper. “We vragen de burger ook zelf alert te blijven en bij verdachte handelingen ons zeker te verwittigen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten