Gemaskerde dief (26) veroordeeld voor gewelddadige overval op binnenspeeltuin

 

 ©  Google

Lochristi/Wetteren -

De dief (26) die afgelopen zomer een medewerkster van een binnenspeeltuin in Lochristi overviel, is woensdag veroordeeld tot drie jaar cel en een schadevergoeding.

Simon Dekaezemaker

De medewerkster van binnenspeeltuin Speelmijntje in Lochristi was na sluitingstijd aan het afwassen in de keuken toen ze plots een scherp voorwerp voelde in haar rug. Ze werd vastgepakt door een gemaskerde man en moest meteen het geld uit de kassa - iets meer dan 800 euro - en het geld uit haar eigen portefeuille afgeven. Zodra de man het geld in handen had, sloeg hij op de vlucht.

Met behulp van de camerabeelden kon de politie een 26-jarige man uit Wetteren identificeren en arresteren. Hij bekende de feiten. Tijdens de behandeling van de zaak eind december werd duidelijk dat het voorval een grote indruk naliet op de vrouw. De dader excuseerde zich bij de vrouw en verklaarde dat hij het financieel en familiaal moeilijk had en daardoor begon te stelen.

De overvaller werd woensdag door de Gentse strafrechter veroordeeld tot drie jaar celstraf, waarvan twee jaar met uitstel onder voorwaarden. Verder moet hij 2.500 euro schadevergoeding betalen aan de medewerkster en 1.720 euro aan de binnenspeeltuin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent