Na reis met hindernissen: laatste kans voor Antwerp Giants op belangrijke Europese uitzege in Last 16

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerp Giants werkt vanavond (20u30) in Bologna en versus Reggio Emilia de derde speeldag van de FIBA Europe Cup en in de Last 16 af. Voor de Sinjoren de derde opeenvolgende Europese partij on the road.

Patrick Ceulemans in Bologna

Eerder werd al nipt verloren in Kiev (Oekräine) en het Duitse Crailsheim. “Met een uitzege kunnen we de poort naar de kwartfinales openen. De resterende drie wedstrijden in de Last 16 werken we immers in onze eigen Lotto Arena af,” zegt coach Christophe Beghin. De IJslander Elvar Fridriksson testte negatief na een coronabesmetting, mag uit quarantaine en maakt zijn comeback. Thijs De Ridder kampt met een enkelblessure, kreeg een inspuiting en is twee weken out. De rest van de selectie is fit.

Reis met hindernissen

De reis naar Bologna was alvast niet evident. Het eerste schema (Charleroi-Bologna) ging niet door. De tweede route en van Amsterdam naar Bologna werd maandagavond ook nog aangepast. Van Amsterdam ging het naar Parijs en dan pas naar Bologna. De Giants arriveerden pas dinsdagavond laat in hun hotel in Bologna.

Reggio Emilia stevige opponent

Reggio Emilia kwalificeerde zich in de eerste ronde met een 4 op 6 voor de Last 16. “Het zat in een sterke groep met onder meer het Spaanse Zaragoza met Hans Vanwijn. Zaragoza kon zich niet kwalificeren. Dat zegt voldoende hé. In de Last 16 opende het tevens met 2 op 2. Als Reggio Emilia vanavond wint, is het tevens zo goed als zeker van een stek in de kwartfinale,” beseft coach Christophe Beghin. De Italianen werken hun Europese thuiswedstrijden dit seizoen in Bologna en in de Unipol Arena af. Sterkhouders in het team zijn onder meer de Amerikanen Bryant Crawford, Michael Hopkins, Justin Johnson, de Italiaan Andrea Cinciarini, de Let Arturs Strautins en de Litouwer Osvaldas Olisevicius.

In de Italiaanse Lega A loopt het wel iets minder, werd afgelopen weekend met 84-89 van Tortana verloren en staat Reggio Emilia met 6 op 14 op de elfde plaats. Van de vier groepen van vier is de top-2 geplaatst voor de kwartfinale van de FIBA Europe Cup. Vanaf dat moment wordt gespeeld met knock-out fase.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten