Recyclagepunt houdt halt in Berendrecht en Zandvliet

Recyclagepunt landt in polderdistrict. 

Recyclagepunt landt in polderdistrict. © rr

Berendrecht, Zandvliet -

Zaterdag 15 januari staat het recyclagepunt aan de Monnikenhofstraat 150 en op donderdag 20 januari aan het Burgemeester Verhulstplein in Berendrecht. In Zandvliet stopt het recyclagepunt op zaterdag 19 februari in het Armenstraatje.

Om recycleren makkelijker te maken ontwierp de stad Antwerpen het recyclagepunt. Dat is een mobiele container, waar bewoners terecht kunnen met kleine spullen en waarvoor je niet moet betalen in een recyclagepark. De mobiele container staat op de locaties telkens van 8u tot 13u.

In vergelijking met de recyclageparken en de pop-uprecyclageparken is het recyclagepunt mobieler en flexibeler. Het biedt een oplossing voor burgers die moeilijk op het recyclagepark geraken. Je komt gewoon te voet of met de fiets langs met je spullen. Je hoeft geen identiteitskaart te tonen en je mag maximaal tweemaal per dag een bezoek brengen.

Afval voor de huisvuilophaling, grote spullen als matrassen, steenpuin, grofvuil, vlak gas en herbruikbare goederen kunnen niet naar het recyclagepunt worden gebracht. Bewoners die met de wagen komen of grote hoeveelheden bij hebben, worden doorverwezen naar de gewone recyclageparken. Info: https://www.antwerpen.be/recyclagepunt (evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten