Amerikaanse zakenman (en mede-eigenaar van Crystal Palace) neemt RWDM over: “Ons DNA matcht met elkaar”

RWDM heeft met John Textor een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. De 56-jarige Amerikaan is ook medeaandeelhouder van de Engelse eersteklasser Crystal Palace maar investeert in eigen naam. Thierry Dailly, sinds de herrijzenis van de club de sterke man van de Molenbekenaars, blijft wel aan als voorzitter.

Bron: BELGA

Thierry Dailly blies RWDM in 2015 nieuw leven in, maar met het oog op de vooruitgang en groei van de club was hij al een paar jaar op zoek naar vers kapitaal. “In die zes jaar hebben we prachtige dingen verwezenlijkt, maar met de komst van John kiezen we nu voor een stabiele toekomst”.

Begin december werd er een eerste online meeting belegd tussen beide heren. “Daarna is het heel snel gegaan. Maar ik ga met heel veel vertrouwen de samenwerking met John aan”, aldus een zichtbaar geëmotioneerde Dailly. “Ik heb met veel potentiële investeerders gesproken, maar enkel bij John hield ik er het juiste gevoel aan over. Ons DNA matcht met elkaar”.

Thierry Dailly blies RWDM in 2015 nieuw leven in, maar zocht en vond nu vers kapitaal ©  BELGAIMAGE

Dailly sprak op de persconferentie over belangrijke raakvlakken tussen RWDM en zijn nieuwe eigenaar, die zijn fortuin vergaarde in de film- en technologiewereld. “John heeft een eigen jeugdacademie. De opleiding en doorstroming van de eigen jeugd is voor RWDM altijd heel belangrijk geweest. Wat er concreet mogelijk is, moet nog bekeken worden, maar dat schept natuurlijk heel wat mogelijkheden”.

“Wat ik ook heel belangrijk vindt, is dat John hier in eigen naam investeert – voor alle duidelijkheid: het is niet Crystal Palace die de club opkoopt. Het is niet zomaar een vennootschap of investeringsfonds dat er wat centen in stopt, maar een man die van voetbal en van het volk houdt. Hij investeert hier niet alleen in een Molenbeekse club, maar in een hele gemeenschap”.

RWDM staat derde in 1B met 23 punten uit 15 wedstrijden, achter Westerlo (34) en Waasland-Beveren (24). De Brusselse club ontvangt op 21 januari Lommel voor de hervatting van de competitie na de winterstop. (Michael Delbeke)

Aangeboden door onze partners