Verkoop van Braziliaanse naïeve kunst voor AFH Revalidatieweide

Jozef en Maria op hun ezel op weg naar Bethlehem. 

Jozef en Maria op hun ezel op weg naar Bethlehem. © rr

Wuustwezel -

Op 2dehands.be wordt een schilderij van Braziliaanse naïeve kunst verkocht ten voordele van de revalidatieweide van Athletes for Hope. Marc Beeckmans en Mieke Augustijns uit Gooreind schonken dit kunstwerk voor het goede doel.

Het schilderij wordt per opbod verkocht. Het kunstwerk toont Jozef en Maria die op hun ezel onderweg zijn naar Bethlehem. Het schilderij werd geschonken door Marc Beeckmans en Mieke Augustijns die het in 2009 kochten op straat in de gemeente Natal in het noordoosten van Brazilië. Vertaald uit het Portugees betekent Natal vertalen letterlijk Kerstmis. Het schilderij is op canvas geschilderd en het meet 70 cm x 100 cm. Er zit geen kader rond.

“Op de Revalidatieweide worden mensen met een beperking of een kwetsbaarheid ontvangen”, vertelt Jan Ruts. “Samen met de mini-paardjes en mini-ezeltjes werken we aan hun welbevinden, hun weerbaarheid en proberen we hun veerkracht te vergroten. De landelijke en rustgevende omgeving versterkt dit alles. We streven een zo groot mogelijke toegankelijkheid na. Dat wil zeggen dat iedereen moet kunnen genieten van de dieren en van de wandelingen met de dieren. We willen ook heel graag mensen met een motorische beperking mee laten genieten van deze wandelingen. Dat is niet vanzelfsprekend, daarom willen we twee bos-handbikes voor kinderen aankopen zodat ze mee op tocht kunnen. Graag hadden we ook een mini-huifkar aangeschaft waardoor kinderen en jongeren in een rolstoel ook mee op pad kunnen met de ezels.” (vw)

een bod kan via 2dehands.be/m1787097778
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten