Op deze plekken gaat gemeente Wuustwezel voor betere fietspaden

In de zomer is het zalig fietsen langsheen de Bruidsweg. Het fietspad is te smal en zal tot 3 meter verbreed worden. 

In de zomer is het zalig fietsen langsheen de Bruidsweg. Het fietspad is te smal en zal tot 3 meter verbreed worden. © Neel Vermeiren

Wuustwezel -

2022 moet het jaar van meer veiligheid voor de fietser worden. De Wuustwezelse gemeenteraad keurde een pakket maatregelen goed waardoor de fietsinfrastructuur fors wordt verbeterd.

Het lokaal bestuur gaat niet alleen voor nieuwe veilige fietsverbindingen maar wil ook de bestaande fietspaden verbeteren. De jongste jaren zijn er grote inspanningen geleverd om veilige fietspaden aan te leggen tussen Wuustwezel en de buurgemeenten. Zo is het fietspad langs de Bredabaan tussen Gooreind en Brasschaat gerealiseerd. Weggebruikers zijn ook lovend over het comfortabel fietsen langsheen de Nieuwmoersesteenweg tussen Sterbos en Nieuwmoer. Momenteel wordt de Sint-Lenaartseweg tussen Loenhout en Sint-Lenaarts voorzien van een fietspad tot aan de brug over de E19. In 2022 worden de gronden verworven tussen E19 en Sint-Lenaarts om ook daar een fietspad aan te leggen. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Brecht.

Door een nieuwe fietsverbinding langsheen de Kleine Beek kan deze gevaarlijke bocht in de Dorpsstraat vermeden worden.

Door een nieuwe fietsverbinding langsheen de Kleine Beek kan deze gevaarlijke bocht in de Dorpsstraat vermeden worden. © Neel Vermeiren

Er komen ook veilige fietsverbindingen op allerlei plekken. “We onderhandelen verder over de realisatie van een fietspad tussen Kampweg en Gasthuisdreef”, zegt schepen voor Mobiliteit Rit Luyckx (CD&V). “Dat fietspad loopt naast de Kleine Beek en het kerkhof. De fietsers kunnen zo de gevaarlijke bocht aan de kerk vermijden.” Er komt een fietspad van 3 meter breed in de Akkerstraat tot aan Achterbrug. En de Biest wordt heraangelegd. Deze weg wordt een fietsstraat waarbij de fietsers voorrang krijgen.

Ook de Brechtseweg in Loenhout wordt fel verbeterd. Daar wordt ook het fietspad aangepakt. De eerste communicatie met de buurtbewoners is afgerond. In 2022 gebeuren de verbeteringen aan bomen en vakken. Het fietspad van de Bruidsweg, een veilige verbinding tussen het Centrum en Loenhout, wordt verbreed tot 3 meter. Ook de schoolomgevingen en schoolroutes worden onder de loep genomen. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten