Vanwaar komt dat spandoek aan brug E19?

Het spandoek aan de brug van de E19. 

Het spandoek aan de brug van de E19. © Facebook

Kontich -

Wat doet dat spandoek daar en wie heeft het daar opgehangen? Die vraag stellen inwoners zich op sociale media over het opschrift dat sinds kort aan de brug van de E19 in de Pierstraat hangt te bengelen.

Wie het initiatief nam, is vooralsnog een mysterie, maar uit de reacties blijkt duidelijk wat de aanleiding ertoe is. Sinds een aantal jaren geleden werd gewerkt aan de brug en veroorzaakt deze bij het overrijden veel meer lawaai.

“Het is een kwestie die al een hele tijd speelt”, bevestigt schepen van Mobiliteit Willem Wevers (N-VA). “En terecht, want de geluidshinder is opmerkelijk toegenomen. We hebben dit al aangekaart bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dat de weg beheert. Zij hebben al kleine aanpassingen proberen doorvoeren, maar blijkbaar is het een complex probleem, meer bepaald met de voegen van de brug. Eind januari zitten we samen met AWV en staat dit opnieuw op de agenda. Wie het spandoek heeft opgehangen, is ons niet bekend, maar vermoedelijk heeft een buurtbewoner of een groep omwonenden dit gedaan. Wij waren het alleszins niet. Maar ik herhaal dat deze klacht zeker terecht is en we hopen dat er snel een oplossing komt.” bar

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten