Sinjoren verliezen in Last 16 FIBA Europe Cup voor derde keer op een rij en op verplaatsing

 

Derde wedstrijd in de FIBA Europe Cup en in de Last 16 on the road voor Telenet Giants Antwerp en een derde nederlaag. Ditmaal ging de ploeg van coach Christophe Beghin onderuit in het Italiaanse Reggio Emilia. Een stek in de kwartfinale is meteen ver weg voor de Sinjoren. De Giants mogen nu wel drie keer op een rij in de Lotto Arena Europees aantreden. Een drie op drie is echter aan de orde en dit in combinatie met positieve cijfers tegen de ploegen uit poule J.,In het Duitse Crailsheim en het Oekraïense Kiev werd gelukkig wel twee keer met nipte cijfers verloren. Dat biedt uiteraard perspectief voor de terugmatchen.

Patrick Ceulemans in Bologna

1.000 toeschouwers waren er in de grote Unipol Arena (capaciteit 11.000) in Bolgona toegelaten. Dit uiteraard met de nodige coronamaatregelen. De Italiaanse fans droegen mondmaskers en zaten lekker in hun eigen bubbel. Een tip misschien voor het volgende Belgische overlegcomité en richting de indoorsporten. Basketbal bij de clubs kan ook in België onder veilige omstandigheden doorgaan. Telenet Giants Antwerp startte collectief in Bologna en versus Reggio Emilia. Dat leverde snel een 2-10 bonus op. De Italianen pakten met een 10-0 tussenspurt (12-10) uit maar de Giants toonden veerkracht en met dunks van Roby Rogiers en een bom van Jaylen Hands ging het naar een 20-18 achterstand na het eerste kwart.

 Met driepunters van Matt Tiby en tweemaal Dennis Donkor en weer dunks van Roby Rogiers had Telenet Giants Antwerp weer een goed momentum en kwam in het tweede schuifje bij 27-29 weer op voorsprong. Weer vielen de Antwerpenaars stil en konden een Italiaanse versnelling niet afwenden. Stephen Thompson en Mikael Thompson zorgden voor 34-31. Reggio Emilia trok na een 18-8 tussenspurt met een 43-37 naar de kleedkamer.

 In het derde kwart was er Antwerpse hardnekkigheid en kon Reggio Emilia niet verder afstand nemen. Matt Tiby en Roby Rogiers zorgden na 52-44 voor 66-58 na een evenwichtig derde kwart (21-21). Balverliezen en concentratieverlies deed in het begin van het slotkwart pijn. Na Andrea Cinciarini bleef ook de Litouwer Osvaldas Olisevicius met driepunters uitpakken en ging het snel naar 74-60. Coach Christophe Beghin probeerde met rotaties en een time-outs nog het tij te keren. Een Antwerpse remonte kwam er niet meer zodat na 79-66 Reggio Emilia naar een derde opeenvolgende zege in de Last 16 snelde. Voor de Italianen is een stek in de kwartfinales bijna een feit, voor Telenet Giants Antwerp is die ver weg. Van de vier groepen van vier is de top 2 zeker van een stek in de Last 8.

Reggio Emilia-Telenet Giants Antwerp 86-72

REGGIO EMILIA: Thompson 11, Hopkins 12, Candi 5, Baldi Rossi 0, Strautins 12, Crawford 8, Colombo 0, Cinciarini 6, Johnson 10, Olisevicius 17, Bonacini 0, Diouf 5

TELENET GIANTS ANTWERP: Fridriksson 9, Tiby 19, Van Den Eynde 0, D’Espallier 2, De Ridder 0, Rogiers 13, Hands 6, Brown 3, Krutwig 6, Mwema 8, Donkor 6

KWARTS: 20-18, 25-19, 21-21, 20-14

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten