Wijkwerking Mariaburg verplaatst andermaal evenementen

Eén van de blikvangers in het cultuurproject van Wijkwerking Mariaburg is het koorconcert onder de leiding van de Mariaburger Hans Primusz (vierde van rechts).

Eén van de blikvangers in het cultuurproject van Wijkwerking Mariaburg is het koorconcert onder de leiding van de Mariaburger Hans Primusz (vierde van rechts). © RR

Sint-Mariaburg -

De agenda van de Mariaburgerse Feesten werd nog maar eens door elkaar geschut. “Geen enkel evenement werd geschrapt, wel verplaatst”, zegt Steven De Schepper, ondervoorzitter van de Wijkwerking Mariaburg.

Twee jaar na elkaar werden de Mariaburgse Feesten, op het laatste weekend van september, van de agenda gehaald. Om tegemoet te komen aan de wens van vele Mariaburgers, besloot de wijkwerking eind 2021 en in de lente van dit jaar enkele activiteiten te organiseren. “Maar ook weer was corona spelbreker”, zegt Steven.

Gelukkig werd geen enkel programma geschrapt, wel verplaatst. De Comedy Night voorzien op 11 december vorig jaar in het wijkcentrum, wordt verschoven naar zaterdag 19 maart. In dezelfde zaal spelen Bob, Frank en Zussen op zaterdag 26 februari. Het kerkconcert met een zangcollectief onder leiding van de Mariaburger Hans Primusz en Fien Desmet heeft plaats op zaterdag 25 juni.

Op 14 mei lanceert Wijkwerking Mariaburg een nieuw initiatief. Zes eigenaars stellen hun tuin open voor een optreden. Het aantal bezoekers, tickets en de dan geldende coronamaatregelen vind je op de website van Wijkwerking Mariaburg. mawo

www.mariaburg.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten