Drie jaar voorwaardelijk voor verkrachting en onterende behandeling van echtgenote

 ©  Theo Derkinderen

Bornem -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de 41-jarige T.D. uit Wachtebeke veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke celstraf. De man werd schuldig bevonden aan de verkrachting en onterende behandeling van zijn toenmalige echtgenote in Bornem. De rechtbank legde ook een contactverbod op.

De feiten speelden zich in juli 2020 af. T.D. had in de ochtend zijn echtgenote gewekt en maakte duidelijk dat hij seksuele betrekkingen wou. “Eerst plaste hij op de vrouw, scheurde dan haar onderbroek stuk en verkrachtte haar. Mevrouw stemde absoluut niet in met het seksuele contact en verzette zich ook”, zei de openbare aanklager.

Dader en slachtoffer hadden mekaar in 2015 leren kennen en huwden in 2018. Volgens de advocate van de vrouw kampte T.D. evenwel met een groot alcoholprobleem. “Er waren dagen dat hij vijf tot zes liter alcohol dronk. Mevrouw en haar kinderen hadden vaak schrik van hem. Schrik omdat ze niet wisten in welke toestand hij zou thuiskomen”, zei advocate Sarah Coeck.

De beklaagde werd door de rechtbank schuldig bevonden aan de feiten en liep drie jaar cel met probatie-uitstel op. De belangrijkste voorwaarden die T.D. moet naleven, zijn het volgen van een behandeling voor zijn alcoholverslaving en psychosociale problematiek. Hij moet zich ook onthouden van alcoholmisbruik. Daarnaast legde de rechtbank hem ook een contactverbod op met zijn toenmalige echtgenote. (tdk)

Aangeboden door onze partners