Nordin en Zineb openen buurtwinkel Heist Market: “Suggesties van klanten nemen we ter harte”

Nordin Chouiba tussen de rekken bij Heist Market. “We hebben er lang over nagedacht en hebben alles goed voorbereid”, zegt hij. 

Nordin Chouiba tussen de rekken bij Heist Market. “We hebben er lang over nagedacht en hebben alles goed voorbereid”, zegt hij. © Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg, Putte -

Nordin Chouiba en zijn echtgenote Zineb uit Putte blazen in Heist-op-den-berg het concept van de buurtwinkel nieuw leven in. Een voormalig boekhoudkantoor in de Eugeen Woutersstraat bouwden ze om tot Heist Market, waar klanten alle voornaamste levensmiddelen en een aantal basisproducten terugvinden. “Wat onze klanten vragen, proberen we steeds in huis te hebben of te halen”, zegt Nordin.

Kristof Van Rompaey

Met de opening van hun Heist Market maken Nordin in Zineb een droom waar. “Het concept gaat al een paar jaar mee”, vertelt Nordin. “Stapsgewijs zijn we de sector beginnen te bestuderen, deden we marktonderzoek en zijn we prijzen gaan vergelijken. We hebben er dus lang over nagedacht en hebben alles goed voorbereid. We kozen voor een pand in Heist-op-den-Berg omdat we het hier kennen als een mooie, rustige gemeente met een bloeiend centrum. Bovendien was hier blijkbaar toch wel nood aan een buurtwinkel zoals de onze.”

“We begonnen eraan met een basisassortiment”, vult Nordin aan. “We hebben allerlei soorten vers brood, koffiekoeken, een selectie groenten die we dagelijks op versheid controleren en een slagerstoog. We hebben ook een hele selectie aan theeën, rijst, pasta’s, sauzen, oliën, kruiden en versnaperingen, net als Noord-Afrikaanse producten zoals couscous. We proberen dus voor ieders behoefte wel iets in de rekken te leggen.”

”Om minder mobiele mensen voort te helpen die moeite hebben met de treden aan onze ingang, willen we nog een bel op de gevel monteren”, zegt Nordin.

”Om minder mobiele mensen voort te helpen die moeite hebben met de treden aan onze ingang, willen we nog een bel op de gevel monteren”, zegt Nordin. © Kristof Van Rompaey

Intussen haalde Nordin op vraag van de klanten al behoorlijk wat extra producten in huis. “Een buurtwinkel die niet kan bieden wat de klanten vragen, werkt niet”, vindt hij. “We houden dus zeer veel rekening met hun suggesties. Deze week werd me bijvoorbeeld twee keer naar shampoo gevraagd. Vandaag staat die er al, net als de specifieke confituur waar nog iemand anders naar vroeg. Dat is een troef die we in de toekomst zeker willen uitspelen.”

Minder mobiele klanten

Intussen hoorden Nordin en Zineb al veel lovende reacties. Ze werden ook letterlijk in de bloemen gezet door familie, de huisbaas en de buren. “We hebben een heel goede verstandhouding met de eigenaar van het pand”, zegt Nordin. “Ook met onze buren van The Vapor Store naast de deur is het leuk werken. Het woord verklaart het natuurlijk zelf: een buurtwinkel draait rond de buurt. We willen trouwens nog een bel op onze gevel monteren, want er liggen enkele moeilijke treden voor onze ingang die de toegang voor minder mobiele mensen bemoeilijken. Op die manier willen we hen toch de juiste service bieden.”

Heist Market is van dinsdag tot zondag open van 9 tot 19u, ook op feestdagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Sportnieuws uit Heist-op-den-Berg