Dameskoor Donne Domenica zingt in Sinte-Margaritakerk

Het dameskoor Donne Domenica treedt zondag onder leiding van Patrick Van Looy op in de kerk van Tielen. 

Het dameskoor Donne Domenica treedt zondag onder leiding van Patrick Van Looy op in de kerk van Tielen. © RR

Tielen -

Het dameskoor Donne Domenica geeft op zondag 16 januari om 16u een concert in de Sinte-Margaritakerk van Tielen (Kasterlee). Het optreden is een onderdeel van de reeks Koorlinkconcerten.

Omdat culturele optredens opnieuw mogelijk zijn, is het dameskoor Donne Domenica verheugd om een programma met allerlei liederen onder begeleiding van harp en viool en ook a capella te kunnen brengen. Patrick Van Looy uit Tielen neemt de leiding van het koor op zich. “De titel van het concert is The heart-fire burning, wat zoveel betekent als Houd de haard brandend. De titel is passend voor de moeilijke tijd die koren doormaken in deze coronatijden”, zegt Patrick Van Looy. “De kern van het programma bestaat uit Engelse romantische poëzie op muziek gezet door Vlaamse componisten. Maar het hoogtepunt zijn vier Hymns for the Rig Veda van Gustav Holst.”  

Het optreden van Donne Domenica is een organisatie van Koorlink Tielen, een samenwerkingsverband tussen het Davidsfonds en het koor Eglantier uit Tielen. Koorlink Tielen maakt deel uit van de vzw Koorlink, een concertvereniging die een podium biedt aan koren om buiten hun eigen kring op te treden en zo de kwaliteit van de koorzang te bevorderen.

Tijdens het concert zijn een mondmasker en Covid Safe Ticket verplicht. Er zijn maximaal 200 toeschouwers toegelaten. “Er is geen receptie na het concert omdat dit niet is toegelaten. Toch zijn we blij om iets te kunnen organiseren en mensen te laten genieten van de schoonheid in onze kerk, geprezen om zijn mooie akoestiek”, vertelt Patrick Van Looy

Een toegangsticket voor het koorconcert kost 18 euro (gepast geld). De abonnees van het vorige seizoen (2020-2021) mogen dit concert gratis bijwonen. Leden van Davidsfonds Tielen en Eglantier betalen 15 euro. (bvdl)

www.koorlink.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Sportnieuws uit Kasterlee