Meer spuitjes dan afspraken in Flanders Expo: “De Gentenaars boeken te traag”

 

 ©  BELGA

Gent -

Al drie dagen op rij kan je in Flanders Expo zonder afspraak een boosterprik krijgen. Er zijn heel wat vrije plaatsen, wat de indruk kan wekken dat de vaccinatiebereidheid in Gent begint af te nemen. Bevoegd schepen Rudy Coddens (Vooruit) maakt zich geen zorgen.

Max Dedulle

Er zijn in Flanders Expo meer boostervaccins beschikbaar dan er mensen een afspraak hebben gemaakt. Daarom liet de Stad eerder deze week weten dat Gentenaars op dinsdag, woensdag en donderdag zonder afspraak een derde prik konden krijgen.

Volgens schepen van Gezondheid & Zorg Rudy Coddens is er geen probleem met de vaccinatiebereidheid van de Gentenaars. “Alleen boeken ze trager hun afspraak dan het potentiële aantal prikken dat we dagelijks kunnen zetten”, antwoordt Coddens op een mondelinge vraag van gemeenteraadslid Anneleen Van Bossuyt (N-VA).

De post

“Veel heeft te maken met de post”, zegt Coddens. “De laatste boosteruitnodigingen zijn verstuurd vlak voor Nieuwjaar. Wie goed kan werken met een computer, kan meteen een afspraak boeken via het burgerprofiel. Maar de papieren uitnodigingen zijn wel even onderweg. Ook de feestdagen en kerstvakantie leiden tot wat vertraging.”

Om bij de volwassenen opnieuw aan 90 procent volledig gevaccineerden te geraken, moeten nog 42.000 mensen een afspraak maken. Dat is haalbaar, volgens Coddens. 70 procent van de dubbel gevaccineerde Gentenaars kreeg intussen een boosterprik. Daarmee doet onze stad het beter dan het Vlaamse gemiddelde, dat momenteel rond de 65 procent ligt.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent