Thorsten Theys (KV Oostende) vrijgesproken voor “beledigende speech aan arbitrage”

De match delegate had staan luistervinken, zo luidde het. 

De match delegate had staan luistervinken, zo luidde het. ©  RUDY DECLERCK

De Disciplinaire Raad van de Voetbalbond heeft Thorsten Theys, de COO van KV Oostende, over de hele lijn vrijgesproken na een incident van vorig seizoen. Voor de match KVO - Zulte Waregem aanhoorde de match delegate toen flarden van een speech van Theys in de VIP-zaal van Oostende.

De man noteerde in zijn matchverslag dat Theys verbaal de Voetbalbond, het Bondsparket en de arbitrage schoffeerde en hun integriteit aanviel. Aanvankelijk kreeg Thorsten Theys hiervoor vijf maand schorsing waarvan één maand effectief en 3000 euro boete waarvan 1000 euro effectief. Dat kon gereduceerd worden als Theys een voorgeschreven tekst van de Pro League zou voorlezen om zich te excuseren. Dat weigerde de COO en hij ging in beroep. Daar zijn alle klachten nu van tafel geveerd.

De match delegate moest toegeven dat hij had staan luistervinken naar een speech in gesloten kring, dat hij de hele (ludieke) context van het verhaal niet kon schetsen en dat hij de precieze bewoordingen niet kon herhalen. Theys ontkende bepaalde beledigingen die de wedstrijdverantwoordelijke dacht te hebben gehoord en getuigen uit de zaal gaven hem gelijk. Zowel Thorsten Theys als KV Oostende zijn vrijgesproken voor deze feiten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten