Nieuwe zeldzame kikkersoort vernoemd naar Greta Thunberg

 

 ©  Rainforest Trust

Een nieuwe, zeldzame kikkersoort die onlangs ontdekt werd in Panama, is vernoemd naar de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Dat meldt RTL Nieuws. Toepasselijk: het diertje leeft in een gebied waar de gevolgen van klimaatverandering zijn voortbestaan bedreigen.

jvhBron: RTL Nieuws

De Greta Thunberg Rainfrog (of in het wetenschappelijke Latijn: Pristimantis gretathunbergae) is een tropische kikker die gekenmerkt wordt door zijn grote, zwarte ogen, die onlangs door een team wetenschappers van de natuurorganisatie Rainforest Trust werd ontdekt op Cerro Chucantí, een eiland ten oosten van het Panamese vasteland. Het eiland verloor de afgelopen jaren 30 procent van zijn bebossing, waardoor de leefruimte van verschillende diersoorten – waaronder ook de Greta Thunberg-kikker – in gevaar komt.

Rainforest Trust had enkele jaren geleden het recht om nieuwe diersoorten te vernoemen geveild aan dertig mensen. Eén van die mensen koos dus voor een verwijzing naar de klimaatactiviste. “Greta herinnert ons er als geen ander aan dat de toekomst van veel diersoorten afhangt van hoe we klimaatverandering tegengaan”, aldus de organisatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten