Sport Vlaanderen-Baloise stuurt positieve renners en Walter Planckaert naar huis, maar trainingskamp blijft doorgaan

 

 ©  Icon Sport

Niet alleen bij Jumbo-Visma en AG2R-Citroën is er sprake van coronabesmettingen op trainingskamp, ook bij Sport Vlaanderen-Baloise hebben enkele renners en ploegleider Walter Planckaert positief getest. Ze zijn inmiddels op weg naar huis.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Jumbo-Visma, dat een hotel alleen voor het team ter beschikking had, zette z’n trainingsstage stop in Alicante na een positieve besmetting bij een renner. Renners die wilden blijven trainen in Spanje kregen daartoe de kans, maar van een gezamenlijk kamp is sinds woensdag geen sprake meer. Bij AG2R-Citroën testten vier stafleden positief eerder deze week, maar gaat het trainingskamp onverminderd voort in Denia. Wel worden de renners elke dag getest via een sneltest en volgt er om de drie dagen een PCR-test.

Ook in Altea blijven de ploegen niet gevrijwaard van het virus. In hotel Cap Negret logeren met Bahrain-Victorious, Arkea-Samsic, Bingoal Pauwels Sauces WB en Sport Vlaanderen-Baloise verschillende teams. Ook andere gasten verblijven in het hotel. Bij alle ploegen is er sprake van coronabesmettingen, maar gaat de stage door, zo ook bij Sport Vlaanderen-Baloise waar zes positieve gevallen werden vastgesteld. 

“Het was even schrikken”

“Het was even schrikken”, aldus ploegleider Hans De Clercq. “We deden een preventieve test woensdagavond en één renner bleek positief waarna we iedereen hebben getest. Uiteindelijk was er sprake van zes positieve gevallen. De personen in kwestie werden meteen geïsoleerd gisteravond. Ze kregen eten op hun kamer.”

Donderdagochtend zijn ze dan naar huis vertrokken met een busje. De maatregelen voor de resterende renners en stafleden worden nu aangescherpt bij de ploeg. 

Overigens is Europees kampioen en winnaar van Parijs-Roubaix Sonny Colbrelli niet op de stage van zijn team Bahrain-Victorious in Spanje na een hoogrisico-contact.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten