Opnieuw West-Vlaamse burgemeester in opspraak door mogelijke belangenvermenging: “Minstens een schijn van partijdigheid”

Anthony Dumarey  ©  rr

In Oudenburg in West-Vlaanderen is burgemeester Anthony Dumarey in opspraak gekomen wegens mogelijke belangenvermenging in een dossier rond een nieuw Welzijnshuis in de stad. Dat schrijft de Krant Van West-Vlaanderen, en wordt bevestigd door gouverneur Carl Decaluwé. Die laatste besloot na onderzoek dat er in het dossier “minstens een schijn van partijdigheid” is.

jvhBron: BELGA

Na Francesco Vanderjeugd in Staden en Ward Vergote in Moorslede is Dumarey niet de eerste burgemeester die in opspraak komt wegens mogelijke belangenvermenging in vastgoeddossiers. Concreet gaat het deze keer om de ondertussen stopgezette bouw van een nieuw Welzijnshuis in Oudenburg. Daarvoor zette de stad een samenwerking op waarbij het OCMW de grond ter beschikking stelde van een projectontwikkelaar. Het was de bedoeling om er een appartementsblok te bouwen met op de gelijkvloers het nieuwe Welzijnshuis en erboven luxeappartementen. 

De bouw werd echter stilgelegd na een klacht van een buurtbewoner. Daarin wordt onder meer gesproken over mogelijke partijdigheid van burgemeester Anthony Dumarey, tevens zaakvoerder van Immokantoor Residentie Vastgoed in Oudenburg. Volgens KW sloot de projectontwikkelaar een contract af met een van de makelaars van dat immokantoor. Ook maakte het immokantoor reclame voor de luxeflats op hun website. Uiteindelijk besliste de burgemeester om zijn immokantoor terug te trekken uit het project. 

“Op zijn minst schijn van partijdigheid”

De gouverneur tikte naar aanleiding van de klacht de burgemeester op de vingers. Ondanks de terugtrekking van het immokantoor uit het project schrijft de gouverneur volgens KW dat er “op zijn minst de perceptie en dus de schijn van partijdigheid blijft bestaan”. Ook volgens de lokale oppositie is er sprake van partijdigheid en belangenvermenging. 

De burgemeester zelf stelt dat hem niets te verwijten valt na de terugtrekking maar zegt in de toekomst wel voorzichtiger te willen zijn in het combineren van zijn rollen als vastgoedmakelaar en burgemeester.

Aangeboden door onze partners