Hoogstraatse Wielertoeristen organiseren na jaar onderbreking weer veldtoertocht, maar zonder cafetaria

De Hoogstraatse Wielertoeristen nemen de draad van de veldtoertocht weer op. 

De Hoogstraatse Wielertoeristen nemen de draad van de veldtoertocht weer op. © rr

Hoogstraten -

Liefhebbers van mountainbiken in bosrijke natuur moeten op zondag 30 januari in Hoogstraten zijn. De Hoogstraatse Wielertoeristen (HWT) organiseren voor de 31ste keer een veldtoertocht.

Het coronavirus maakte vorig jaar een veldtoertocht niet mogelijk. Het virus blijft circuleren, maar toch wil de wielervereniging niet nog een jaar wachten. “Ondanks de beperkingen hebben we ervoor gekozen om de veldtoertocht toch te laten doorgaan”, zegt Jef Vandenbergh van HWT. “We merken aan het grote succes van de georganiseerde tochten in de buurt dat heel veel mountainbikers geen probleem hebben met de ‘afgeslankte’ versies. Het fietsen blijft immers de hoofdzaak en het parcours van onze veldtoertocht staat bekend als uitdagend en zeer aantrekkelijk.”

“De coronamaatregelen en de verwachte ruime opkomst zorgen ervoor dat we zoveel mogelijk in openlucht werken en overal circulatieplannen moeten uitwerken. De inschrijvingen doen we niet in de refter van het Klein Seminarie, maar buiten op de speelplaats van het Seminarie. Ook de bevoorrading onderweg gebeurt buiten. Na het fietsen iets drinken, kan helaas niet coronaproof worden georganiseerd zonder het joviale karakter ervan teniet te doen. Jammer genoeg vallen hierdoor ook de daaraan verbonden inkomsten weg. Mochten er vanaf eind deze maand nog nieuwe coronamaatregelen gelden, dan passen we ons uiteraard aan. Hopelijk kunnen we vanaf volgend jaar opnieuw voor een editie zonder beperkingen gaan”, aldus Jef Vandenbergh.

De langste afstand van de veldtoertocht van HWT is 48 kilometer. Meer informatie is te vinden op de website van de club.(ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten