Aftrap gegeven voor bouw nieuw voetbalgebouw in sportpark De Schans

In het gebouw komen veertien kleedkamers, een keuken, bergruimte en kantine. Alles verspreid over een gelijkvloerse en eerste verdieping. © rr

Puurs-Sint-Amands -

In sportpark De Schans in Puurs, waar nu nog een leeg werfterrein is, zou tegen augustus van dit jaar een nieuw voetbalgebouw moeten staan. Het zal de vaste stek worden van maar liefst acht verschillende voetbalclubs uit de regio. Het gebouw is de laatste schakel in het indrukwekkende sportpark.

Ward Bosmans

Sportpark De Schans is een unieke locatie in onze regio. De site biedt oneindig veel mogelijkheden aan sporters, zowel competitief als recreatief. Om je een idee te geven: in sportpark De Schans is er een fitness met een aparte zaal voor crossfit, gevechtsporten en een yogastudio, er is een overdekte ruiterhal met buitenpiste, een grote turnhal, een tennishal met ook paddel en petanqueterreinen en er zijn nu al twee natuurlijke voetbalvelden en twee in kunstgras. Daar komt dus nu een groot voetbalgebouw bij en nog een extra kunstgrasveld.

Voor de start van seizoen 2022-2023 moet de voetbalsite in sportpark De Schans helemaal klaar zijn. De gemeente Puurs-Sint-Amands faciliteert de co-creatie voor alle verenigingen die er actief zijn.

“De verenigingen zelf brengen sportpark De Schans helemaal tot leven. Het is fijn om te zien hoe het daar bruist”, zegt Koen Van den Heuvel (CD&V), burgemeester van Puurs-Sint-Amands. ”De laatste stap is de realisatie van het voetbalgebouw.”

Schepen Els De Smedt (uiterst links) en burgemeester Koen van den Heuvel (tweede van rechts) met aannemer en architect. ©  rr

Het gloednieuwe en duurzame gebouw vervangt twee verouderde en slecht geïsoleerde gebouwen op de vorige voetbalsites, elders in de gemeente. “Het gemeentebestuur heeft een voorbeeldfunctie in hoe we omgaan met energie. Het gebouw zal dan ook voorzien zijn van zonnepanelen, warmterecuperatie, een ventilatiesysteem, een geautomatiseerd gebouwenbeheer, Ledverlichting, enzovoort. Kortom, klaar voor de toekomstige generatie voetballertjes”, zegt Els De Smedt (CD&V), schepen voor sport.

In het gebouw komen veertien kleedkamers, een keuken, bergruimte en kantine. Alles verspreid over een gelijkvloerse en eerste verdieping. Aan de zijkant wordt een deels overdekte tribune geïntegreerd.

Een beeld hoe de nieuwe kantine er zal uitzien. ©  rr

Architect Ignace Pollentier van Studio Klein-Brabant tekende het ontwerp van het voetbalgebouw, en zal samen met aannemer Pellikaan instaan voor de uitvoering. Hun ontwerp werd via een Design and Build - wedstrijd geselecteerd. De gemeente Puurs-Sint-Amands wordt eigenaar van de infrastructuur. Het gaat om een investering van 2,5 miljoen euro waarvan een deel wordt gefinancierd met subsidies van de Vlaamse overheid.

De voetbalsite wordt de nieuwe thuis voor verschillende clubs. Zo baat hoofdgebruiker Kalfort Puursica de volledige eerste verdieping van het gebouw uit, met kantine en terras, terwijl Kon. Kalfort Daghet zijn clublokaal op het gelijkvloers heeft. FC Ward, Focus United, Voetbalacademie Balvast, Coolhem Vets, Davo Puurs en G-Voetbal Puurs zijn de andere vaste gebruikers.

Acht voetbalclubs krijgen hier hun vaste stek. ©  rr

Aangeboden door onze partners