KV Mechelen dient aanvraag tot uitstel in na besmette doelmannen, duel tussen Zulte Waregem en KV Oostende al uitgesteld

 ©  BELGA

De competitiewedstrijd tussen Zulte Waregem en KV Oostende wordt uitgesteld door een boel coronagevallen bij de thuisploeg. De kans is reëel dat ook het duel tussen KV Mechelen en OH Leuven wordt afgelast, want KV heeft vrijdagochtend uitstel gevraagd. Bij Malinwa zitten ze met twee besmette doelmannen.

Thomas Standaert, Vincent Van Genechten, Valerie Van Avermaet

De Pro League communiceerde maandag dat speeldag 22 van komend weekend gewoon zal doorgaan zoals gepland. Op de Algemene Vergadering werd wel beslist dat clubs opnieuw om uitstel mogen vragen. “Dit kan vanaf 7 positieve cases in de spelerskern (Squad Size List A en minstens 30% van de totale speeltijd gespeeld) of 2 doelmannen van de Squad Size Limit List A, waarvan de doelman met de meeste speelminuten”, aldus de Pro League.

Voor KV Mechelen geldt het tweede. Eerste doelman Gaëtan Coucke testte positief op corona, net als de 20-jarige keeper Maxime Wenssens. Yannick Thoelen testte wel negatief. De club mag volgens de regels dus een uitstel vragen van de wedstrijd tegen OHL en deed dat vrijdagochtend ook op basis van de twee besmette doelmannen. KV rapporteert geen extra gevallen. Er zijn wel nog vier basisspelers en zo goed als de volledige staf positief. Alleen Defour en Van Dessel zijn negatief in de staf.

Essevee

De wedstrijd tussen Zulte Waregem en KV Oostende werd intussen al uitgesteld door een boel coronagevallen bij de thuisploeg. Een nieuwe datum is er nog niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De voorbije dagen werd duidelijk dat heel wat eersteklassers te kampen hebben met coronabesmettingen, maar tot een algemene afgelasting kwam het niet. Clubs die met zeven positieve gevallen kampen bij spelers die minstens 30 procent van de wedstrijden hebben afgewerkt of bij twee besmette doelmannen die op de lijst van de A-kern staan, hebben de mogelijkheid om uitstel van een wedstrijd te vragen. Daar maakt Essevee nu gebruik van. De fusieclub heeft immers af te rekenen met een coronagolf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Komend weekend wordt in de hoogste voetbalklasse de eerste speeldag na de winteronderbreking afgewerkt. Vlak voor de winterstop moest het competitieduel tussen KV Kortrijk en Antwerp reeds uitgesteld worden vanwege een corona-uitbraak bij de bezoekers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten