Brecht schenkt 1 euro per inwoner aan slachtoffers watersnood in Hotton

Onder meer wijkcomité Kloosterveld in Sint-Job en basisschool De Brug in Sint-Job zamelden goederen in voor het getroffen Trooz.  © RR

Brecht -

De gemeente gaat 30.000 euro doneren aan de Waalse gemeente Hotton. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn heeft dit vanavond goedgekeurd. Schepen van Sociale Zaken Luc Aerts (CD&V) loofde tegelijkertijd ook om alle Brechtse inzamelacties.

“In de zomer van 2021 werd ons land zeer zwaar getroffen door watersnood. Het werd een menselijke tragedie, waarvan de gevolgen nog altijd merkbaar zijn en trouwens ook in de toekomst nog lange tijd merkbaar zullen blijven”, stelt Luc Aerts.

“In onze beleidsverklaring, rond sociaal beleid schreven wij in 2019: ‘De Brechtse bevolking is wel sterk sociaalvoelend en solidair met mensen die het in onze gemeente en daarbuiten moeilijk hebben om rond te komen.’ Het is vanuit die solidariteit met anderen in ons land dat wij voorstellen om aan de gemeente Hotton in de provincie Luxemburg een financiële steun van 30.000 euro te verlenen, goed voor 1 euro per inwoner.”

“Wij zijn ervan overtuigd dat deze steun goed terecht komt bij de zwaar getroffen bevolking van Hotton. Van deze gelegenheid maak ik ook graag gebruik om alle Brechtrnaren die de zwaar getroffen inwoners uit ons land geholpen hebben, van harte te danken. Er werden veel goederen ingezameld, die ongetwijfeld erg nuttig waren. Tot op vandaag zijn Brechtenaren nog wekelijks actief in het rampgebied. Een dikke dankjewel.” (ella)

Aangeboden door onze partners