Lootse RedAnt team start straks in 24 uur van Dubai

Het speelterrein van RedAnt, vanaf vrijdagmiddag 

Het speelterrein van RedAnt, vanaf vrijdagmiddag © dubai.nl

Lochristi -

Het RedAnt Racingteam van Bert Redant en familie, de bandenspecialist uit Lochristi, staat vandaag voor een wereldpremière. Over enkele uren debuteren ze in de 24 uur van Dubai. “Maar we gaan de vier wielen op de grond houden”, zegt de manager. klikken.

Voor de 17de keer starten in Dubai – waar wel meer duur speelgoed te bewonderen valt- de 24 uren. Tom Boonen is erbij, maar ook twee Porsches 911 van het RedAntteam. In Zolder wisten de rode mieren de klus al te klaren in de GT-reeks afgelopen zomer, maar dit is natuurlijk nog een versnelling hoger.

“De voorbije twaalf edities werden allemaal gewonnen door Porsche”, aldus de zaakvoerder van de Lootse bandencentrale. Die ambitie hebben we als nieuwkomers uiteraard niet, foutloos en ongeschonden uitrijden zal al een verdienste op zich zijn. We gaan de voetjes en liefst ook de vier wielen op de grond houden.”


 

 © Olivier Dekens

Voor de kenners: er treedt een Porsche 991 GT3 Cup in de arena met Glenn Van Parijs aan het stuur. Hij deelt de bolide met Pieter Ooms. Ook de zonen van Bert Redant zijn kenners van het voertuig. De Porsche 992 GT3 Cup is dan weer voor rijders met meer ervaring, voor wie de 24 uur van Dubai weinig geheimen hebben. Een klein technisch probleempje met de 992 is gelukkig nog voor de start van een etmaal racen opgelost. De Hankook 24H Dubai 2022 wordt op het middaguur op gang gevlagd, en zaterdagmiddag uitgereden.

Wie deze mistige en trieste januarivrijdag wil ontlopen, kan wegdromen in de livestream. In die andere wereld komt u door hier te klikken.

(Geert Herman)
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten