Gelijkvloers in sociale woning volledig uitgebrand, huis onbewoonbaar

Blankenberge -

Een sociale woning in de Evendijk-Oost is onbewoonbaar na een brand vrijdagochtend. De buren alarmeerden de hulpdiensten nadat ze zware rookontwikkeling zagen. Het volledige gelijkvloers brandde uit.

Junior Verbeeke

De hulpdiensten werden rond 9 uur gealarmeerd voor zware rookontwikkeling in een sociale woning op een hoek in de Evendijk-Oost in Blankenberge. Het ging om een bevestigde brand, waardoor de brandweer met meerdere wagens naar het huis snelden. “Eenmaal aangekomen, sloeg de rook door alle kieren en spleten naar buiten”, aldus commandant Marc De Langhe.

Omdat gevreesd werd voor aanwezigen in de woning, kwam de MUG ook ter plaatse. Er werd gezocht naar een moeder en haar kind, maar die bleken uiteindelijk niet thuis. “Gelukkig was er dus niemand in het gebouw. De buren, die de brand gemeld hadden, moesten wel geëvacueerd worden”, zegt politiewoordvoerder Philip Denoyette.

Snel onder controle

De brandweer kon de vlammen snel lokaliseren en blussen. “Het ging om een relatief kleine woning, dus de brand was snel onder controle”, zegt De Langhe nog. “Nadien hebben we alles nog stevig geventileerd. De volledige benedenverdieping van het huis is uitgebrand en de woning is daardoor ook onbewoonbaar.”

Een exacte oorzaak voor de brand is er nog niet, daar moeten experts uitsluitsel over geven. Voor de bewoners wordt een oplossing gezocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten