Duo veroordeeld voor illegaal bordeel: zeven meisjes bieden diensten aan in huurpanden

De speurders vielen in mei 2018 binnen in deze woning aan Aarledijk in Poppel. Het huis was toen ingericht als een illegaal bordeel.  

De speurders vielen in mei 2018 binnen in deze woning aan Aarledijk in Poppel. Het huis was toen ingericht als een illegaal bordeel.  © RR

Poppel -

Een 72-jarige man uit Poppel (Ravels) en een 45-jarige man uit het Nederlandse Tilburg zijn door de rechtbank in Turnhout veroordeeld voor het uitbaten van een illegaal bordeel in Poppel. Minstens zeven meisjes boden in het voorjaar van 2018 in woningen aan Aarledijk en De Wilders hun diensten aan. “Het organiseren van dergelijke prostitutieactiviteiten kan niet worden aanvaard”, oordeelde de rechtbank.

Bart Van den Langenbergh

Een ploeg van de lokale politie Kempen Noord-Oost viel op 2 mei 2018 binnen in een huurwoning aan Aarledijk in Poppel. Het huis bleek volledig ingericht te zijn als een bordeel en er waren ook vier dames aanwezig. De Nederlander A.M. (45), die in het pand aanwezig was, had voor verschillende prostituees geadverteerd waarbij hij gebruik maakte van verscheidene locaties. Het ging vooral om Zuid-Amerikaanse meisjes, zowel jonge vrouwen als transseksuelen. De pooier vroeg hierbij tarieven tot 150 euro per uur. Hij maakte niet alleen afspraken in de woning aan Aarledijk maar ook in een huis in de sociale woonwijk De Wilders in Poppel. Die sociale woning werd toen gehuurd door J.B. (72) uit Poppel en was ook enkele maanden ingericht als een illegaal bordeel. De politie had op 1 maart 2018 al gezien dat drie klanten de woning bezochten.

Anonieme tip

De activiteiten verhuisden geleidelijk van De Wilders naar het pand op Aarledijk. Het onderzoek naar dat laatste adres kwam op gang nadat de gemeente Ravels een anonieme brief ontving met een advertentie van een specifieke prostituee die op Aarledijk haar diensten zou aanbieden.

J.B. stond terecht voor het verhuren van kamers met het oog op prostitutie en abnormaal profijt en A.M. voor de exploitatie van prostitutie. Beide beklaagden kwamen bij de behandeling van hun zaak niet opdagen. De correctionele rechtbank in Turnhout heeft hen daarom woensdag bij verstek veroordeeld.

Effectieve celstraffen

De Nederlander A.M. is veroordeeld tot een effectieve celstraf van achttien maanden en een boete van 28.000 euro, wat overeenkomt met 4.000 euro per meisje. B. uit Poppel kreeg een effectieve gevangenisstraf van een jaar en dezelfde boete. Beide personen zijn voor vijf jaar ontzet uit hun rechten. “Het organiseren van dergelijke prostitutieactiviteiten of zijn medewerking eraan verlenen, verstoort de maatschappelijke orde en kan niet worden aanvaard”, oordeelde de rechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten