Inwoners van Kasterlee mogen namen bedenken voor trage wegen

Ook de brug en verbinding over de Grote Kaliebeek op de grens van Tielen en Lichtaart moet een passende naam krijgen. 

Ook de brug en verbinding over de Grote Kaliebeek op de grens van Tielen en Lichtaart moet een passende naam krijgen. © Bart Van den Langenbergh

Kasterlee -

Het gemeentebestuur van Kasterlee lanceert een oproep naar de inwoners om passende namen te bedenken voor enkele trage wegen in de gemeente.

“Iedereen kent wel de veldwegen, kerkwegeltjes en holle of trage wegen die voetgangers via een kleine doorsteek van de ene naar de andere plek brengen. Kasterlee telt heel wat van deze paadjes. Samen met het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete willen we dit netwerk verbeteren”, luidt het bij de dienst Mobiliteit in Kasterlee.

De gemeente wil van start gaan met namen voor vier paadjes en voor de nieuwe brug over de Grote Kaliebeek. Het gaat om de verbinding tussen de Krokuslaan, Boterbloemlaan en Meibloemlaan in Lichtaart, de verbinding tussen de Prijstraat en Kemelbeekstraat in Tielen, de verbindingsweg tussen de Zwaluwdreef, Vinkendreef en Spechtendreef in Lichtaart en over het paadje tussen de Lindenlaan en Amberlaan in Kasterlee. Ook de nieuwe brug over de grote Kaliebeek, de verbinding tussen Harredonken in Lichtaart en de Broekstraat in Tielen, moet een naam krijgen.

Alle ideeën zijn welkom tot maandag 28 februari bij de mobiliteitsdienst. Inwoners die zelf ook nog paadjes kennen die een officiële naam kunnen krijgen, mogen dit doorgeven aan de gemeente. (bvdl)

mobiliteit@kasterlee.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Sportnieuws uit Kasterlee