Producent van polsbandjes doet overname ondanks crisis in evenementensector

De medewerkers van Orakel tonen trots hun productengamma van badges, buttons en lanyards. 

De medewerkers van Orakel tonen trots hun productengamma van badges, buttons en lanyards. © RR

RETIE -

Ondanks de coronacrisis, waarbij de evenementensector extra hard getroffen is, zet Orakel in Retie zijn groei verder en realiseert een derde opmerkelijke overname in minder dan twee jaar. Orakel maakt vooral polsbandjes voor kleine en grote evenementen, maar ook voor bedrijven en particulieren.

Eddy Meulemans

De nieuwe dochter van Orakel in Retie is Badgeman Printing in Drogenbos in Vlaams-Brabant, een Belgische onderneming die al bestaat sinds 1997 en gespecialiseerd is in naam- en identificatiebadges en alle bijbehorende accessoires, van badgehouders en buttons om op je borst te spelden tot gepersonaliseerde lanyards om rond je nek te hangen.

Badgeman Printing levert haar badges onder meer aan banken, hotels en overheden in heel het land. 

Badgeman Printing levert haar badges onder meer aan banken, hotels en overheden in heel het land. © RR

“De gevolgen van de coronacrisis op de evenementensector zijn voor ons een reden geweest om onze strategie bij te sturen en ons productengamma te verbreden”, zegt commercieel manager Sofie Hermans van Orakel in Retie. “De overname van Badgeman Printing is een opportuniteit die perfect past in dit plaatje en die ons de mogelijkheid biedt om ons aanbod van producten verder uit te bouwen, onze positie in de markt te versterken en extra werkgelegenheid te creëren.”

Gezocht: nieuwe medewerkers

“We zijn al meteen op zoek naar drie extra medewerkers voor onmiddellijke indiensttreding, zowel voor de productie als de verkoop. Alleen blijkt het vandaag erg moeilijk om nieuwe mensen te vinden”, zegt Sofie Hermans. De machines van Badgeman Printing worden de komende weken en maanden stelselmatig overgebracht naar Retie.

Ondanks het almaar breder assortiment zijn hoogkwalitatieve polsbandjes tot vandaag dé corebusiness van Orakel. De Kempense polsbandjes werden in het verleden onder meer al gebruikt als toegangsbadges op Rock Werchter, Tomorrowland en de Olympische Spelen. Orakel heeft ook nog een bekende zusterfirma in Retie: B-token, wereldleider in de branche van op maat gemaakte jetons. De muntjes van B-token worden gebruikt in winkelkarren over heel de wereld, maar vooral ook als betaalmiddelen in voetbalkantines, op fuiven, festivals en andere evenementen.

Zeven buitenlandse kantoren

De holding Orakel Group heeft haar hoofdzetel in het bedrijvenpark De Bempdekens in Retie, maar heeft daarbuiten nog zeven buitenlandse kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen, Griekenland, Hongarije, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. De groep telt veertig werknemers in België en zo’n twintig in het buitenland. (ema)

Ook buttons behoren tot het vaste productaanbod van de nieuwe dochterfirma van Orakel. 

Ook buttons behoren tot het vaste productaanbod van de nieuwe dochterfirma van Orakel. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten