Aanleg overstromingsgebied Laakland gaat van start

Op deze gronden tussen de Eikenstraat en Heibergstraat in Beerse verschijnt dit jaar een overstromingsgebied. 

Op deze gronden tussen de Eikenstraat en Heibergstraat in Beerse verschijnt dit jaar een overstromingsgebied. © Bart Van den Langenbergh

Beerse -

De aanleg van Laakland, het overstromingsgebied tussen de Eikenstraat en Heibergstraat in Beerse, gaat op maandag 24 januari van start. De werkzaamheden duren zes maanden en gaan gepaard met rioleringswerken in de Heibergstraat.

Het gebied rond de Laakbeek in Beerse is gevoelig voor overstromingen. Daarom starten de provincie Antwerpen, het lokaal bestuur van Beerse en het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete de aanleg een overstromingsgebied langs de Laakbeek in Beerse, tussen de Eikenstraat en de Heibergstraat. Dat nieuwe overstromingsgebied kreeg de naam Laakland.

De provincie start op maandag 24 januari met het uitgraven van Laakland. “Afvoer van de uitgegraven grond wordt een belangrijk deel van de werkzaamheden. Nieuwe constructies leiden het water op verschillende locaties gecontroleerd in of uit het gebied”, zegt een woordvoerder van de provincie Antwerpen. “Gelijktijdig aan deze aanleg voeren Fluvius en het lokaal bestuur Beerse ook rioleringswerken uit in de Heibergstraat.”

Wandeldijk en speelzone

De aanleg van rioleringen moet ervoor zorgen dat alleen hemelwater in het overstromingsgebied terechtkomt. De aanleg van het overstromingsgebied zelf duurt ongeveer zes maanden duren. In het najaar van 2022 wordt het gebied helemaal ingericht en aangeplant, ook met een wandeldijk en een speelzone. Op dinsdag 18 januari om 20u vindt een digitale informatiesessie over de start van de werkzaamheden plaats. (bvdl)

bit.ly/Online_infosessie_Laakland
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten