Proces tegen doodrijder Tibau Verelst (18) kan doorgaan

Bestuurder Ruben B. bij een eerdere verschijning voor de politierechtbank in september vorig jaar. © Bart Van den Langenbergh

Turnhout, Kasterlee, Lille

Het proces tegen Ruben B. (22) uit Turnhout, de bestuurder die verantwoordelijk is voor de dood van Tibau Verelst (18) uit Kasterlee, gaat door op vrijdag 4 februari. De verdediging heeft geen beroep aangetekend tegen de beslissing om politierechter Paul Draulans niet te wraken.  

Ruben B. had in de nacht van zondag 9 mei op maandag 10 mei vorig jaar flink gedronken toen hij achter het stuur van zijn auto kroop. Op de Poeyelheide in Lille verloor hij de controle over het stuur en botste hij tegen een boom naast de weg. Inzittende Tibau Verelst uit Kasterlee overleed aan de gevolgen van zijn verwondingen. Drie meisjes die bij hen in de auto zaten, raakten bij de klap ook gewond. De voorbije maanden zijn er ook opmerkelijke filmpjes over het rijgedrag van B. opgedoken.

Normaal gezien had vorig najaar het proces tegen de bestuurder moeten plaatsvinden maar de zaak werd drie keer uitgesteld. Het laatste uitstel in december kwam er omdat de verdediging politierechter Paul Draulans wilde wraken wegens vermeende subjectieve uitspraken over de zaak. De correctionele rechtbank in Turnhout verwierp het wrakingsverzoek. B. had nog tot donderdag 13 januari de tijd om tegen die beslissing cassatieberoep aan te teken, maar dat gebeurde niet. Het proces met rechter Paul Draulans gaat door op vrijdag 4 februari op de politierechtbank in Turnhout. (bvdl)

  

Aangeboden door onze partners