Fluorescerende Sint-Eduardus-stoet palmt Deuzeldwijk in

 © JAA

Schoten -

Zo’n driehonderd leerlingen van de Sint-Eduardusschool trokken in een lichtgevende fluostoet door de wijk Deuzeld.

Aan deze wandeling namen de leerlingen van de twee campussen in Schoten deel. De kinderen van 4-5-6 vertrokken op Campus Antoon van Dijckstraat met een klein ommetje richting Campus Marialei. Samen vervoegd met de kinderen van de Campus Marialei vertrok de grote fluo optocht vanaf de Stanislas Meeuslei door de Ullenslei, Frans de Ceusterlei, Eethuisstraat, Van Beethovenlei, de Plantijnlei, Marialei en zo terug naar de Stanislas Meeuslei.

Behalve in de te drukke Eethuisstraat mochten de kinderen onder begeleiding van de Schotense politie de hele rijweg inpalmen. Ook de oudste kleuters stapten flink én zichtbaar mee.

 © JAA

De tocht begint een jaarlijkse traditie te worden. “Met deze wandeling willen we de zichtbaarheid in het verkeer extra in het daglicht zetten”, aldus medeorganisator en verkeersouder Stefaan Van Hove. “De kinderen was gevraagd zich massaal en overduidelijk uit te dossen in fluo. Een verschijnsel dat in onze school gelukkig niet alleen tot deze dag beperkt blijft. Ook met een stempelactie, waarbij gadgets te winnen zijn, houden we de aandacht voor het dragen van opvallende kledij op weg naar school blijvend.”

(jaa )

 © JAA

Aangeboden door onze partners