Zulte Waregem vroeg niet zomaar om wedstrijd uit te stellen: acht spelers positief, waaronder drie doelmannen

 

 ©  BELGA

Nadat Zulte Waregem donderdag bekendmaakte dat het zijn wedstrijd tegen KV Oostende van komend weekend moest uitstellen door bijkomende coronagevallen in de spelersgroep, communiceerde Essevee vrijdag ook over hoe zwaar de kern precies getroffen is door het virus. Zo bleek dat maar liefst acht spelers positief getest hebben.

Daarbij zitten ook drie doelmannen. Door de besmettingen bij de doelmannen alleen kon Essevee dus eigenlijk al uitstel aanvragen. Bij de acht besmette spelers zitten spelers die vorige week al positief testten – toen er zeven besmettingen vastgesteld werden – maar ook nieuwe besmettingen, zoals die van de doelmannen. Hoewel het in se niet verplicht wordt door de Pro League, liet Zulte Waregem ook spelers die al een boosterprik kregen, maar wel symptomen vertoonden, een PCR-test ondergaan. Na de uitbraak van vorige week, wilde het immers geen risico’s nemen. En dat bleek uiteindelijk een verstandige beslissing.

De spelers die nu in quarantaine zitten testten donderdagochtend positief, waardoor de wedstrijd van volgende week voorlopig niet in het gedrang komt. Ondertussen wordt er gewoon verder getraind met de fitte spelers en blijft Essevee op gepaste momenten zelf- en PCR-testen uitvoeren. (tjm)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten