Alexander Kristoff wil zich bij Intermarché-Wanty Gobert opnieuw tonen: “Vorig jaar was het niet zo fijn koersen”

 ©  BELGA

Met slechts twee zeges, beiden in de Deutschland Tour, beleefde Alexander Kristoff geen topseizoen in 2021. In 2022 wil hij beter doen. “Vorig jaar was het niet zo fijn koersen”, vertelde hij vrijdag op de mediadag van z’n nieuwe team Intermarché-Wanty Gobert. “Maar ik hoop hier opnieuw wedstrijden te kunnen winnen.”

Bron: BELGA

Alexander Kristoff tekende voor één seizoen bij de ploeg van Jean-Francois Bourlart. 34 is hij intussen. “Vorig jaar heb ik wel even aan mijn pensioen gedacht”, zei hij. “In het eerste deel van het seizoen was het echt slecht. Dan vraag je je wel af waar je mee bezig bent. Op het eind liep het beter en won ik nog twee keer. Nu heb ik een contract voor één jaar. Inderdaad, slechts één jaar. Als ik terug zo’n slecht seizoen heb, waarom zou ik dan nog verder doen? Dan doe je beter andere dingen in het leven”, relativeerde hij. “Pas op, ik ben nog altijd gemotiveerd, ik wil het echt wel goed doen. Ik voelde me hier ook snel thuis en ben hier warm ontvangen. Ik voel dat ik hier de nodige steun zal krijgen in de klassiekers.”

Bij UAE Team Emirates lag de focus vooral op de Ronde van Frankrijk. “En dat is ergens wel normaal”, zei hij. “Als je met Pogacar hebt gewonnen, dan gaat ook alle aandacht naar hem en z’n entourage. De klassiekers waren iets minder belangrijk. Met Matteo Trentin had ik wel een uitstekende ploegmaat, maar je voelt toch dat de benadering naar de klassiekers anders is. Hier zijn deze koersen wel belangrijk. Ik weet nu al welke personen me zullen omringen, wie me zal steunen. Ik heb in België ook heel mooie resultaten gehaald, nu koers ik in een Belgische ploeg. Dit voelt een beetje als mijn tweede thuis.”

 ©  BELGA

Kristoff won de Ronde van Vlaanderen in 2015, Milaan-Sanremo in 2014 en Gent-Wevelgem in 2019. Hij eindigde in 2020 en 2019 als derde in Vlaanderens Mooiste. “Ver weg van de zege was dat niet. Het is intussen niet gemakkelijker geworden om te winnen met Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Klasbakken, maar ik hoop wel nog altijd. Misschien laten zij wel een steekje vallen, kijken ze te veel naar elkaar. Het is ook een lastige koers, kijk naar vorig jaar toen Van der Poel met Asgreen voorop was. Uiteindelijk wint wel de Deen. Ik hoop gewoon dat ik nog eens top vijf kan rijden in die klassiekers, misschien top drie en dan is winst niet veraf. Je weet nooit.”

En Kristoff wil ook terug naar de Tour de France. Hij won er al vier ritten, maar vorig seizoen lag de nadruk op het team rond Pogacar en nam hij niet deel. “Hier kan ik wel de Tour rijden. Er ligt veel verantwoordelijkheid op mijn in deze ploeg om resultaten te halen. Dat voel ik”, eindigde hij. “Maar toen ik bij Katusha reed was ik ook de grote kopman. Dit is niet nieuw. Ik kan daar mee om.”

Aangeboden door onze partners