Belg drogeert Franse weduwe en troggelt haar een Porsche af: dertig maanden cel

 

Een Belg uit Antwerpen is gisteren in het Franse Nîmes veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan twaalf met uitstel. Hij had zich ‘ontfermd’ over een bedroefde weduwe van 75 jaar oud maar drogeerde haar met overdosissen van haar eigen medicatie en troggelde haar zo een Porsche van 236.000 euro af, zo bericht de Franse nieuwssite ‘Objectif Gard’.

Dirk Coosemans

Jean-Pierre B. is afkomstig van Antwerpen en belandde in ons land in de gevangenis voor feiten van geweld. Na zijn straf in 2018 week hij uit naar Frankrijk. Hij leerde er een weduwe kennen en trok bij haar in. Hij deed klusjes in huis en kreeg in ruil cadeautjes voor een totaalbedrag van 12.000 euro op drie maanden tijd.

De weduwe nam medicatie voor haar depressie, maar Jean-Pierre verhoogde de dagelijkse dosis en drogeerde haar zodat ze constant “bedwelmd” was. In die toestand nam hij haar mee naar een Porschegarage waar de gedrogeerde vrouw nietsvermoedend haar handtekening zette onder de aankoop van een Porsche van 236.000 euro. Hij wou ook haar huis op zijn naam laten zetten, maar toen diende de zus van de weduwe klacht in en kwam het bedrog uit.

Uit het onderzoek bleek ook dat Jean-Pierre de weduwe klappen gaf. Tegelijkertijd onderhield de man ook een relatie met een andere Franse vrouw. Ook zij heeft hem aangeklaagd voor huiselijk geweld. Ook in die zaak werd hij veroordeeld tot vijf maanden cel met uitstel.

Nu in het nieuws