Gooikse ex-burgemeester Michel Doomst gaat vrijuit in fraudeonderzoek

 

 ©  BELGA

Afscheidnemend burgemeester Michel Doomst (CD&V, foto) is door de raadkamer buiten vervolging gesteld in het onderzoek naar frauduleuze praktijken binnen de gemeentediensten van Gooik. Gemeentesecretaris Eric Van Snick zal zich wel voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

Het was Audit Vlaanderen dat de kat de bel aanbond. Een doorlichting van de Gooikse gemeentediensten bracht aanwijzingen aan het licht dat de gemeente een aanzienlijke hoeveelheid wijn besteld zou hebben bij het bedrijf van de moeder van gemeentesecretaris Van Snick. Er zouden ook problemen geweest zijn bij de toekenning van een contract voor bustransport. En de sponsors van de sportclub waar Van Snick bestuurslid van was, zouden een voorkeursbehandeling gekregen hebben bij de toekenning van contracten met de gemeente.

De raadkamer heeft Van Snick doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Michel Doomst, die na 33 jaar zopas de burgemeesterssjerp heeft doorgegeven aan opvolger Simon De Boeck, gaat vrijuit. Hij heeft de dubieuze bestelbons dus wel degelijk te goeder trouw ondertekend, oordeelt de raadkamer. (yb, idh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten