Winter-BOB in Tongeren: vier bestuurders positief en veel andere overtredingen

 

 ©  rr

Tongeren -

Politie Tongeren heeft tijdens de weekeendnachten bijna 150 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed: vier bestuurders hadden te veel alcohol gedronken en zes bestuurders reden onder invloed van drugs. De agenten stelden nog andere zware inbreuken vast, zoals een bromfietser zonder rijbewijs.

De controleposten werden vrijdagavond opgesteld op de Molenweg en de Maastrichterweg in Tongeren. Op zaterdagavond was de controles langs de Hasseltsesteenweg, Luikersteenweg en op het Stadionplein. Drie bestuurders werden geverbaliseerd omdat ze hun handelaarsplaat voor privédoeleinden gebruikten.

Een bromfietser zonder rijbewijs reed in de verboden rijrichting. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. De bromfiets werd ingehouden en de eigenaar moest de jongen komen ophalen.

Een van de betrapte druggebruikers had al een rijverbod. Een andere had nog maar een voorlopig rijbewijs. Een andere bestuurder met voorlopig rijbewijs reed zonder begeleider, zonder L en geen tweede achteruitkijkspiegel in de auto, bovendien was het al na 22 uur en dan mogen L-rijders niet meer de weg op in het weekend. Eén van de gecontroleerden had een voorlopig Portugees rijbewijs dat in ons land niet geldig is. Hij moest de auto laten staan.

Twee bestuurders reden met vervallen keuring. Een auto bleek niet verzekerd en niet ingeschreven. De politie stelde boetes van 1.500 euro op aan bestuurders die een transport uitvoerden zonder vergunning. Een taxichauffeur kreeg een boete van 500 euro omdat hij geen bestuurderskaart had. Twee foutparkeerders op het fietspad hebben een parkeerbon gekregen.

 maw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten