Haal vandaag zwarte els voor je tuin in ‘De Zoetenhof’


 

 © ghl

Lochristi -

‘Elzenboompjes zoeken nieuwe thuis’, is vandaag het motto in het voedselbos en ecologisch paradijs op de grens van Destelbergen en Lochristi. Wie plaats heeft in zijn tuin, kan ze ter plaatse gaan ophalen. Alleen op deze zaterdagse werkdag in januari.

De Zoetenhof organiseert geregeld meewerkdagen voor wie daar zin in heeft. Vandaag staat het uitdoen van zwarte elzen op het programma. “We hebben langs de oevers talrijke zaailingen van de grote moederboom “De zwarte els”, zegt eigenaar Philippe Vandewalle. “Je kan er knotbomen van maken of ze solitair planten. Ze kunnen tegen natte voeten maar het mag ook iets drogere grond zijn. Mocht je een of meerdere boompjes een plaats bij jou of in de buurt kunnen geven, ben je welkome. Afhankelijk van hoeveel we er morgen kunnen uitdoen, kunnnen we er ook weggeven.”

“Zwarte els heeft als grote eigenschap stikstof gemakkelijk uit de lucht te halen en die af te geven aan naburige planten die er behoefte aan hebben. Veel vogels zijn dol op de zaden. Sijzen, putters, barmsijzen, kepen, vinken komen in de winter van de zaden die in de winter vrij komen snoepen”, besluit Vandewalle.

Wie boompjes wil, mag Philippe contacteren op 0498/77.17.83. Even geduld voor u inhaakt, want hij is ondanks het grijze weer (en de beloofde zon) aan het werk in de Burgstraat. 

(ghl)
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten