Politie betrapt Spanjaard die 13 fietsdiefstallen op zijn actief heeft

 

 © RR

Mechelen -

De lokale politie heeft in Mechelen een 37-jarige Spanjaard gevat die in de Dijlestad 13 fietsen, een fietscomputer en een elektrische step heeft gestolen. De diefstallen gebeurden tussen april en december vorig jaar. De dief zit achter slot en grendel.

Leo De Nijn

De politie voerde afgelopen donderdag een proactieve controle in de Mechelse stationsbuurt om fietsdiefstallen te voorkomen. Tijdens de actie werd een man opgemerkt die voldeed aan de persoonsbeschrijving van iemand die in aanmerking kwam voor eerder gepleegde fietsdiefstallen.

“Onze collega’s controleerden de 37-jarige man en brachten hem voor verder onderzoek over naar het commissariaat. Het gaat om een man die in Brussel woont en de Spaanse nationaliteit heeft. Bij zijn arrestatie had hij een kniptang en schroevendraaiers in zijn bezit”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

15 diefstallen

Het speurwerk van de recherche, met de hulp van meerdere camerabeelden, leverde snel resultaat op. “De verdachte komt in aanmerking voor liefst 15 feiten van (fiets)diefstallen in Mechelen in de periode van april tot december vorig jaar. De Spanjaard maakte hierbij 11 elektrische fietsen, een elektrische step, twee mountainbikes en een fietscomputer buit. Ook in Aalst zou hij een diefstal gepleegd hebben.”

De dertiger stond ook geseind in een gerechtelijk dossier met twee bevelen tot gevangenneming omdat hij nog een straf van 18 maanden en 3 jaar moet uitzitten. De onderzoeksrechter liet de dief in de gevangenis opsluiten.

Burgemeester Alexander Vandersmissen: “Mooi politiewerk in de strijd tegen fietsdiefstallen in onze stad. Als fietsstad zetten we niet alleen in op infrastructuur, maar we willen ook de fietsers een veilige fietsomgeving bieden. Voor ons blijft de aanpak van fietsdiefstallen een prioriteit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten