Advocaten prins Andrew trekken geloofwaardigheid Virginia Giuffre in twijfel: “Last van valse herinneringen”

Virginia Giuffre was minderjarig toen ze prins Andrew ontmoette  

Virginia Giuffre was minderjarig toen ze prins Andrew ontmoette  © rr 

Zoals te verwachten viel geeft de verdediging van prins Andrew zich nog niet zo maar gewonnen en trekt de geloofwaardigheid van de verklaringen van Virginia Giuffre in twijfel. “Mogelijk had ze last van valse herinneringen”, klinkt het.

tg

Uit nieuwe gerechtelijke documenten blijkt dat het juridische team van de hertog van York toestemming heeft gevraagd om onder ede Virginia Giuffre’s echtgenoot Robert en haar psycholoog Dr. Judith Lightfoot te ondervragen.

Het juridische team van de hertog van York zegt dat hij waarschijnlijk informatie heeft over de “vermeende emotionele en psychologische schade” bij vrouw. Mogelijk hebben die ‘valse herinneringen’ naar boven gebracht.

De advocaten willen de partner van Giuffre ondervragen over de relatie van zijn vrouw met Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell en over de beweringen dat ze een “rol had bij het rekruteren van minderjarige meisjes” voor Epstein.

Volgens de verdediging blaast ze bij momenten warm en koud en strookt niet alles wat ze zegt met de waarheid.

Er is ook een verzoek ingediend om psycholoog Dr. Judith Lightfoot te interviewen, aangezien het juridische team van Andrew zegt dat ze “relevante informatie” heeft over het “vermeende misbruik door Epstein en Maxwell, kindermishandeling en -trauma, en emotionele en psychologische schade bij Giuffre.”

Andrew stelt dat het besluit van mevrouw Giuffre om destijds haar identiteit te onthullen en deel te nemen aan media-interviews “bijdroeg aan enige vermeende emotionele stress en inbreuk op de privacy die ze beweert te hebben geleden.”

Andrew ontkent de beschuldigingen over seksueel misbruik volledig maar is door de rechter toch doorverwezen naar de rechtbank. Daar zal hij zich als gewone burger verdedigen.

LEES OOK. Britse prins Andrew levert titels in: “Hij zal zichzelf verdedigen als privépersoon”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten