Smørrebrød en mastellen spelen hoofdrol in nieuwe ontbijt- en lunchbar in Gent

Stefanie en Sam hebben al twee Gentse zaken op hun naam staan. Daar komt nu een derde bij. 

Stefanie en Sam hebben al twee Gentse zaken op hun naam staan. Daar komt nu een derde bij. ©  DVH

Gent -

Onderbergen krijgt er een nieuwe ontbijtbar met smørrebrød en mastellen bij. Sam Van Houcke (38) en Stefanie Van Nieuwenhuyze (33) nemen het concept van Mastel op de Tondeliersite mee naar Gent centrum.

Lotte Ruysschaert

Met restaurant Maste en ontbijt- en lunchbar Mastel hebben Sam Van Houcke en Stefanie Van Nieuwenhuyze al twee zaken op hun naam staan, maar daar voegen ze graag nog één aan toe.

“Corona gaf ons de keuze: ofwel gas terugnemen, ofwel gas bijgeven. Wij hebben voor dat laatste gekozen, omdat we geloven dat we meer volk kunnen aantrekken. Onze productie heeft marge om groter te worden”, zegt Van Houcke.

De Tondeliersite is nog in aanbouw, en het koppel gelooft dat het in Onderbergen meer volk kan bereiken. “Niet iedereen vindt gemakkelijk de weg naar de Tondeliersite. Ons nieuw pand ligt dicht bij de Veldstraat, dus het is ideaal voor shoppers om te komen ontbijten of lunchen.”

 

 ©  lrg

Scandinavisch geïnspireerd

Het concept van Mastel wordt overgenomen in Onderbergen. Dat betekent een Scandinavisch geïnspireerde microbakkerij waar je smørrebrød, mastellen, slaatjes en warme gerechten kan meenemen of ter plaatse opeten.

“Het is de Belgische keuken, maar Scandinavisch geïnspireerd. Zo bevatten de broden meer rogge of granen, en zal je bij ons geen croissant of klassieke chocoladekoek vinden,” zegt Van Houcke.

 

 ©  Mastel

Het koppel is volop bezig met de inrichting en hoopt in februari de nieuwe zaak te kunnen openen. Of ze dat wel gaan kunnen bolwerken met drie zaken? “We hebben een heel goed team achter ons, dus ik heb er vertrouwen in”, besluit Van Houcke.

www.mastel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent