Te weinig spelers beschikbaar bij Arsenal: Noord-Londense derby tegen Tottenham gaat niet door

 

 ©  ISOPIX

De Londense derby van zondag tussen Tottenham Hotspur en het Arsenal van Albert Sambi Lokonga is op verzoek van de Gunners uitgesteld, zo werd zaterdag bekendgemaakt.

Jens HeylenBron: BELGA

Arsenal had vrijdag aan de Premier League gevraagd om de wedstrijd uit te stellen. De club heeft af te rekenen met een uitbraak van het coronavirus, blessures en spelers die vertrokken zijn naar de Africa Cup. Daardoor heeft de club minder dan de vereiste 13 veldspelers en 1 doelman ter beschikking en kon het duel uitgesteld worden. 

Tottenham toonde zich in een reactie niet tevreden met de beslissing van de Premier League. “We zijn extreem verrast dat de aanvraag van Arsenal werd goedgekeurd”, klonk het.

“Zelf werden we uit de Conference League gezet nadat we een wedstrijd niet speelden door een groot aantal coronagevallen. Ons daaropvolgend competitieduel werd door de Premier League ook enkel uitgesteld omdat ook tegenstander Leicester een aanvraag indiende. De oorspronkelijke intentie van de maatregel om wedstrijden te kunnen uitstellen, was om clubs die met een corona-uitbraak kampten rust te gunnen. We geloven niet dat dit in deze zaak het geval is.”

Het duel van zaterdag tussen Burnley en Leicester werd eerder al uitgesteld. Nieuwe speeldata zijn er nog niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten