Florian Vermeersch is de troef van Lotto-Soudal in het voorjaar

4 oktober, was u er ook bij in Sporthal ’t Veerleveld? 

4 oktober, was u er ook bij in Sporthal ’t Veerleveld? © fvv

Lochristi -

Lotto-Soudal rekent komend wielerseizoen op onze Zaffelaarse prof en Open VLD-gemeenteraadslid Florian Vermeersch om mee te doen voor de prijzen. Flor wordt de kopman van de Belgische wielerformatie van het voorjaar.

Niets minder dan het hele wielervoorjaar wordt het uitkijken naar onze getalenteerde prof die met zijn tweede stek in Parijs-Roubaix de harten van wielerminnend Zaffelare en vooral daarbuiten deed oplaaien. Zijn team heeft er een eerste trainingsweek op zitten, aan de Costa Blanca en de ploeg is er opgesplitst in drie groepen.

Florian Vermeersch begint eind februari aan een zo al schitterend voorjaarparcours met het openingsweekend: de Omloop van onze krant en de dag daarna Kuurne-Brussel-Kuurne. Meteen daarna is het alweer stof vreten in de Strade Bianche. Een maand later wordt met de E3 Harelbeke en Dwars Door Vlaanderen opgebouwd naar de hoogmis van het wielrennen in Vlaanderen, de Ronde op 3 april. Via de Brabantse Pijl gaat het naar Parijs-Roubaix – jawel, een half jaar na de vorige editie op 17 april.

Na dat overvol voorjaar moet Florian Vermeersch opnieuw schitteren in de Vuelta, waar hij overigens vorig jaar voor het eerst een grote ronde volmaakte. Voor de najaarsklassiekers rekent Lotto-Soudal op Philippe Gilbert. Die start overigens net als Florian Vermeersch, Brent Van Moer, Victor Campenaerts en Tim Wellens in de omloop van onze krant op 26 februari. Voor de wielerliefhebbers nog zes weekjes nagelbijten dus. 

(ghl)
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten