14 op 14 voor Oostende, winst voor Bergen en Okapi Aalst

 

 ©  Rudy DECLERCK

De BNXT League bracht zaterdagavond nog drie wedstrijden. Oostende zegevierde op het parket van Leuven Bears voor de veertiende keer op een rij. Bergen won na een nagelbijter van Kangoeroes Mechelen en Okapi Aalst triomfeerde met duidelijke cijfers van Brussels.

Patrick Ceulemans

Kampioen en leider Oostende, zonder Pierre-Antoine Gillet en Keye van der vuurst, had het niet onder de markt bij Leuven Bears. De Leuvenaars reageerden immers na een 21-26 achterstand via onder Joshua Heath (23 punten, 7 assists), Jakob Cebasek (14 punten) en Kevaughn Allen (12 punten) naar een 42-39 bonus halfweg. Het derde schuifje was evenwichtig en er flikkerde bij de start van het slotkwart dan ook een 59-59 tussenstand op het scorebord van de Sportoase. Oostende drukte echter op het gaspedaal en had met Levi Randolph de absolute uitblinker op het parket. De Amerikaanse forward lukte 34 punten, waaronder 6 driepunters en leidde de kustploeg met Phil Booth (14 punten) en Mikael Jantunen na een bijzonder sterk slotkwart (18-31) dan ook naar een verdiende 77-90 overwinning. Voor Oostende meteen de veertiende opeenvolgende overwinning. Voor Leuven Bears de zesde nederlaag (8 op 14) van dit seizoen.

Spanning in Mons Arena

Kangoeroes Mechelen, met voor het eerst sinds 17 november de Amerikaanse sterkhouder Nate Grimes na een heupblessure opnieuw in de selectie, had in een spannende pot basketbal en in de Mons Arena bijna steeds de leiding op het scorebord. Mattias Pallinckx (14 punten, 7 rebounds) was weer sterk in the paint en ook Myles Stephens (23 punten) was weer op de afspraak. Na 25-24 en een 48-48 tussenstand halfweg ging het naar 60-63 en 75-80. De Maneblussers hadden de zege in het vizier, maar in money-time kantelde de partij nog. Marcus Tyus met een vierpunter (bom +bonusvrijworp) en een technische fout van Wen Mukubu (12 punten, 6 rebounds, 7 assists) zorgden in een hectisch slot voor de ommekeer voor de Henegouwers: 82-81. De met een double-double uitpakkende Emmanuel Nzekwesi (12 punten, 12 rebounds) en Payton Henson (24 punten, 7 rebounds) waren de uitblinkers bij Bergen. Voor de Waalse ploeg (7 op 13) een broodnodige zege om in koers te blijven voor de top 5 en de Golden League na achttien speeldagen in de Belgische BNXT League. Voor Kangoeroes Mechelen de vierde nederlaag van het seizoen. Met 9 op 13 blijft het team van coach Kristof Michiels wel officieus op de tweede stek fonkelen.

Simpele zege voor AalstOkapi Aalst kende in het eigen Forum geen problemen met Brussels. Na een 23-18 bonus ging het via onder meer Nikola Cvetinovic (19 punten, 5 rebounds) en Shavon Coleman (11 punten, 13 reobunds) naar een 44-30 bonus halfweg voor de Ajuinen. Het derde schuifje (13-17) was voor Brussels (57-47) maar in het slotkwart stelden onder meer Paulius Valinskas (18 punten, 7 rebounds, 4 assists) de ruime zege van Okapi Aalst (78-62) veilig. Bij Brussels lukte Max Kouguere (19 punten, 10 rebounds) een double-double. Voor Okapi Aalst de vijfde zege uit veertien matchen. Brussels blijft met Luik en met 2 op 14 onderaan het klassement bengelen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten