Bekerderby ontaardt: Sevilla-speler krijgt ijzeren staaf naar zijn hoofd gegooid

 ©  AFP

Real Betis heeft een felbevochten bekertriomf geboekt tegen rivaal Sevilla. De stadsderby eindigde zondag met 2-1 in het voordeel van het thuisteam. De match in de achtste finales van de Copa del Rey werd zaterdag nog gestaakt nadat Sevilla-speler Joan Jordan op het hoofd werd geraakt met een vanaf de tribune gegooide ijzeren staaf.

Jens Heylen, Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Jordan viel op de grond en werd op het veld behandeld. De middenvelder leek niet al te ernstig gewond, maar werd uit voorzorg toch afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar moet hij 24 uur in observatie blijven, waardoor hij verstek moet geven voor de voortzetting van de partij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na lang beraad en overleg met de Spaanse bond besloot scheidsrechter Ricard De Burgos de ontmoeting definitief te staken. De stand was op dat moment gelijk, 1-1, na goals van Papu Gomez en Nabil Fekir. Het incident speelde zich vlak voor rust af.

Het vervolg van de match werd zondagmiddag afgewerkt zonder publiek. In dat vervolg kroonde Sergio Canales (73.) zich namens Betis tot matchwinnaar. Betis stoot dus door naar de kwartfinales.

Aangeboden door onze partners