Jongeren van Wijzersterk voeren ook dit jaar klusjes uit op het gemeentehuis

De jongeren van Wijzersterk aan het werk. 

De jongeren van Wijzersterk aan het werk. © Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver -

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver verlengt de samenwerking met vzw Wijzersterk uit Bonheiden. Eén voormiddag per maand steken de cliënten de handen uit de mouw en gaan ze als vrijwilliger aan de slag op het gemeentehuis. “Voor onze cliënten is dit engagement van grote waarde”, klinkt het bij Wijzersterk.

Stijn Van de Sande

De jongeren van vzw Wijzersterk werken al sinds begin 2019 als vrijwilliger op het gemeentehuis. De samenwerking gaat dus al haar vierde jaargang in. Wijzersterk is een organisatie die een zinvolle dagbesteding biedt aan mensen met een beperking. In Katelijne voeren de cliënten in groepjes van drie of vier allerlei klusjes uit. Dat gaat van het verzorgen van de planten op het gemeentehuis, over auto’s wassen tot het proper maken van verkeersborden.

Van grote waarde

“Als vzw stellen we ons graag ten dienste van de gemeenschap“, vertelt Greet Wijckmans van vzw Wijzersterk. ”Voor onze cliënten is dit engagement van grote waarde. Het stimuleert hun zelfontplooiing en sociale vaardigheden. Bij de klusjes worden ze begeleid door een medewerker van Pegode, dat instaat voor ondersteuning op maat aan personen met een beperking.”

Ook schepen van Vrijwilligersbeleid en Gelijke kansen Sarah De Keyser (CD&V) is tevreden met de verlengde samenwerking. “We merken altijd een groot enthousiasme wanneer de jongeren naar het gemeentehuis komen”, zegt ze. ”Ook bij onze medewerkers zijn ze erg graag gezien. De klusjes die ze uitvoeren, zijn zaken waar we zelf vaak niet toe komen. We zijn dan ook erg blij dat de jongeren ze uitvoeren. Uiteraard ontvangt Wijzersterk daar een vrijwilligersvergoeding voor.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten